Klasseren

Zegt Joke:

Ik kom dan graag eens helpen om te klasseren. Roept dan maar.

Ah… ‘t zou met heel erg veel plezier aanvaard worden, ware het niet dat dat nu eens zo ongeveer is wat ik het liefst van al in deze wijde wereld doe: orde brengen in chaos.

Meer specifiek: proberen achterhalen of er een orde kàn gebracht worden, die orde vinden, en dan de dingen klasseren… bliss.

Combineer dat met een bibliotheek, dus eigenlijk een soort combinatie van een grote legpuzzel, een tetris en een omgeving waar een zekere persoonlijkheid in kan gebracht worden: hog heaven. Die ik zeer methodiek en zeer nauwgezet, zeer langzaam en grondig voor mijzelf ga houden. Boek na boek en rek na rek. Yum.

Ah. Euh. Hang on.

Ik bedenk net: ik kan wel beslissen waar vanalles moet komen en hoe ik het er ga zetten, maar daar staat tegenover dat ik sommige boeken niet meer kan opheffen, en dat enkele duizende boeken versleuren er nét niet meer in zit… ha!

Voorstel aanvaard! Welgekomen! Er zullen taart en koffie en koeken zijn!

Vrienden hebben, dat is zo een gemak. 😀

6 reacties op “Klasseren”

  1. Awel, ik zat ook zoiets te denken. Kwestie van jou eens in levenden lijve tegen te komen, en wie weet, als de kinderen thuis zijn, kan Wolf er nog spelen ook :-p

    *vindt zichzelf nu eigenlijk bijzonder insolent, kwestie van zichzelf uit te nodigen bij een vreemde*

  2. O-ho!

    De archiefmeneer in mij biedt zich hier aan!! 🙂

    Een bibliotheek is voor archivarissen nóg te wanordelijk. Een mooi gestructureerd archief met enkel de essentie voorzien van alle mogelijke relevante metadata en context, context, context… Woeha!

    Michel, je hebt je roeping als archivaris duidelijk gemist, dunkt me…

Reacties zijn gesloten.