Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Sophie Van Vliet

De commentaren alhier op de nieuwe relatie (het nieuw lief, eigenlijk) van Tom Boonen: comedy gold

Sophievanvliet

En het artikel zelf is ook niet mis—die woordkeuze: “Na de breuk met Lore eind vorig jaar, komt Boonen aan zijn trekken bij Sophie Van Vliet, een 16-jarig meisje uit Nederland.”

Grinnik.

Sophie-van-vliet(oooh, maar gij zijt schaamteloos aan het googlehoeren, Vuijlsteke!)

(ja, én?)

(en trouwens: in de verenigde S van A mag dat) (in sommige staten) (en daar hoor ik niemand over klagen)

(pas op, mocht het mijn dochter zijn, ik zou al met de long rifle in meneer Boonens living staan) (maar dat ben ik dan misschien) (ik zou dat namelijk in alle gevallen doen, denk ik, ongeacht leeftijd en omstandigheden)

63 reacties

 1. Ik heb er ook mijn bedenkingen bij.

 2. Die had ik nog niet gehoord: “Hoe dichter bij de nul, hoe strakker aan de lul.” /Strijk

 3. Vreemde reacties op die site: ofwel vinden ze hem een pedofiel, ofwel wensen ze hem proficiat met zijn “lekker stuk”. Blijkbaar heeft niemand het ooit al meegemaakt dat een meisje van 16 volwassener is dan haar leeftijdsgenoten… Of dat in dit geval zo is, dat kan ik niet beoordelen, maar om dat nu zomaar meteen af te schieten…

  Uw stukske staat er hier trouwens twee keer op, Michel…

 4. Schoon ding 🙂 — maar ik volg u volledig: moest het mijn dochter zijn…

  16 jaar, komaan eh seg.

 5. Twéé keer op den blog, moet nogal indruk gemaakt hebben 😉

 6. Ge kunt het misschien ook eens langs de andere kant zien. Als uw 16 jarige dochter uitgaat, dan zal zij misschien ook eens met een 10 jaar oudere man naar huis komen. Van een wielrenner weet ge daarentegen meestal dat die niet te veel uit gaat, op tijd in zijn bed ligt, niet rookt of drinkt. (De uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk.)

 7. pas op, sebiet hebt ge hier de nieuwe tokio-hotel post!

 8. @Lies: Mja … wat gaat dat zijn als Michel ‘nen ouwen bal’ is? Of hij of zijn kinderen gaan nog zweten!! :-p

 9. De mooiste reacties zijn die die hem van pedofielerij beschuldigen en dan in een adem zeggen dat het toch een “heet wijf” is.

 10. Als ’t met iemand die slechts even oud is, is ’t wel ok of wat? Willen volwassenen niet weten dat zestienjarigen sex hebben?! Ik zou als ik een dochter van 16 zou hebben haar liever in de handen van een man als van een prutser van haar leeftijd weten belanden. Zo heeft ze er tenminste zelf wat aan!!!!
  ’t Is misschien omdat héél veel vrouwen hun eerste ervaringen wél met leeftijdsgenoten hadden, dat ze later zo ontzettend veel zin in seks hebben … NOT!!!!!

 11. @Jan! Juist!!! Dat zijn dan allemaal exemplaren die toegeven dat zij hun pedofiele neigingen onderdrukken! :-)))

 12. “Hij kan beter zijn testosteron verschieten in een jong ding dan in’t potteke van de UCI !!” my god… 🙂

 13. @ orpel: Ik vond dat een schitterende reactie, eerlijk gezegd. 🙂

 14. klaartje

  woensdag 5 december 2007 at 17:04

  off topic
  michel,
  ge staat in den humo van deze week! (of is dit reeds vermeld?) en wel op pagina 24. hiep hoi!

 15. Als ontaarde moeder annex koersliefhebber zou ik zeggen:

  “Tom Boonen??? Schatjebezeke, verloof u onmiddellijk met hem en regel de financiële kant, wanneer mogen we op reis naar Monaco, en mogen we in de volgwagen zitten bij de Tour??”

  En vooral: “laat hem u maar heel veel mooie kleren en een auto kopen”

  Vaarwel principes, welkom Tom! Maar ik zou dan wel graag hebben dat hij bij een logopedist gaat. Hum.

 16. En dan zeggen ze dat vrouwen niet rationeel zijn!!!! :-)))

 17. En nu blijkt er van de hele zaak niets aan te zijn. Van “een reeds ernstige liefdesrelatie” is alvast geen sprake, enkel affectie…

  http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF05122007_080

 18. Ik heb wel wat moeite met de fuzz. Aangezien een Belg seksueel volwassen is op de leeftijd van 14 (met leeftijdsgenoten) en op de leeftijd van 16 volledig, en dat er op dat punt gelukkig gelijkheid is tussen mannen en vrouwen, begeven mensen die Tom Boonen beschuldigen van pedofilie zich op het gladde ijs van de laster. Pedofielen kenmerken zich door het feit dat zij aangetrokken zijn door kinderen die er onvolwassen uitzien en seksueel niet volgroeid zijn. Het is eigenlijk een zeer grove belediging om dergelijke insinuaties naar het hoofd van Tom Boonen te smijten. En het meisje snap ik helemaal: op mijn zestiende mochten de gasten van mijn eigen leeftijd opkrassen hoor: dat zijn kinderen voor een jonge vrouw.

 19. Els, zeker van? Ik dacht 16 met leeftijdsgenoten en 18 volledig. Sterker nog , ik ben daar redelijk zeker van.

 20. Misschien dat het hier al eens is rondgedwarreld, maar voor de zekerheid: wist je dat je in de Humo van deze week vermeld staat? 🙂

 21. Tis “ewa” jong ja, maar laat die mensen eens doen. Uit uw fouten leert ge nietwaar 😉 ?

 22. tss, den Tom is een bad boy: check maar hier

 23. Natuurlijk ben ik daar zeker van!

 24. Quote Els:

  Aangezien een Belg seksueel volwassen is op de leeftijd van 14 (met leeftijdsgenoten) en op de leeftijd van 16 volledig

  Quote Tom B:

  Els, zeker van? Ik dacht 16 met leeftijdsgenoten en 18 volledig. Sterker nog , ik ben daar redelijk zeker van.

  Jullie hebben het beide verkeerd voor hoor… lees het juridisch overzicht bij Jeugd en Seksualiteit er maar eens op na…

  Nu, de verwarring is begrijpelijk omdat Miet Smet ooit eens een voorstel gedaan heeft dat

  a. de minimumleeftijd verlaagde naar 14 (om de rechtsonzekerheid weg te werken voor jongeren die met elkaar experimenteren – er zat wel een maximum op het leeftijdsverschil dacht ik)

  b. de minimumleeftijd verhoogde naar 18 zodra er sprake was van een gezagsrelatie (bv leraar/leerling, scoutsleider, uitgebreide familie etc…)

  Helaas, in de nasleep van de Dutroux-periode won de morele paniek het op de nuchterheid en haar eigen partij heeft het voorstel toen afgeschoten…

  En er zijn nog complicaties… maak er geen foto’s van bijvoorbeeld!

 25. Je hebt 2 soorten mensen die op een stuk uit de grootste roddelgazet van Vlaanderen reageren :
  Zij die zich afvragen wat er aan de hand is
  Zij die stikjaloers zijn en beweren dat als het hun dochter was dat er hommeles van zou komen.

  En waarschijnlijk ligt van die laatste groep de dochter zich ergens te laten wippen voor een lijntje coke.

  Wat komt er volgende week? Een samenvatting van de Story?

  Djezes zeg.

  Waar niemand aan denkt : Al eens afgevraagd wat voor een coureur er kan voortkomen uit Tom Boonen en de dochter van Teun van Vliet?
  Als er dat ene wordt die Vlaanderen weer 10 jaar op de wereldkaart zet met uitmuntende prestaties dan mag ze van mij zelfs 15,5 zijn.

  Mocht ik 2 dochters hebben en de ene papt aan vanaf haar 16 met Boonen en de ander lapt hem deze toer(bellen en zeggen niet van hln te zijn om dan nog eens de woorden helemaal te verdraaien…)
  k Zou wel weten welke dochter er blijkbaar een slechte opvoeding heeft gehad.

 26. Oho, internetmarketeer! Er zijn maar twee soorten mensen in het leven, zij die stomme veralgemeningen maken en zij die dat niet doen.

 27. Of zij die hun even hard verlagen als Boonen, door er over liggen te schrijven. Ach…

 28. @Erlend: en zij die meteen conclusies trekken:)

 29. was ze maar mijn dochter…

 30. Ik vind dat hier een grens overschreden wordt. Het meisje in kwestie mag dan nog zo volwassen overkomen of zijn, het blijft een kind van 16. Als volwassen man moet je je verantwoordelijkheid opnemen. Om nog maar te zwijgen over het ethisch aspect hiervan, kan dit wel tegenover de maatschappij? Ik vind eerlijk gezegd van niet. “Jamaar, in ándere landen kan het wel?” hoor ik u al roepen. Nee, dat is een andere cultuur, niet de onze. Als ik een homoseksueel doodschiet moet ik ook niet afkomen met feit dat het in Iran élke dag gebeurt.

 31. Laat Tom Boonen zijn eigen leven leiden. Als hij gelukkig is met Sophie, waarom moeten jullie hem dan allemaal uitschelden. We zien wel hoe het loopt, daar komen zij ook snel genoeg achter. Alsof jullie geen mensen kennen die 10 jaar met elkaar schelen. Iemand van 40 met iemand van 30 is toch ook geen ramp!
  Volgens mij zijn jullie allemaal jaloers dat ze zo’n mooi stel zijn samen. Bemoei je met je eigen leven, en zorg er maar eens voor dat je zelf zo’n mooie jongedame kunt krijgen.

 32. Bij iemand van dertig en veertig speelt de factor kind niet mee.

 33. ‘k Ben ook maar mee op de trein gesprongen. Al vond ik “Oh nee, alweer een moskee!” straffere kost.

 34. Laat die mens toch doen in zijne vrije tijd wat hem graag wilt doen, awel als hij wil sexen met een lief knap meisje van 16, so what? Ik geef toch ook gene commentaar op het feit dat mijn buurvrouw ne ezel neukt (sorry buurman, twas eruit voor ik het wist). Enfin wat ik wil zeggen is: laat tommeke gewoon doen waar hij goesting in heeft en houd u liever bezig met uw eigen zaken. en daarbij mijn grootouders daar zat ook een verschil tussen van 11 jaar (awel 27-11=16, niet)? we leven toch nie meer in de middeleeuwen zeker?

 35. Er is sprake van emotionele ongelijkheid. Om hem een pedo te noemen gaat misschien te ver. Maar hij moet met z’n poten van kinderen afblijven!

 36. check deze foto pagina van onze vriende groep.
  hierop is ze op nog meer foto’s te bewondere.

  http://www.mijnalbum.nl/Album-AJFUUZAN-Foto's-in-De%20Lier-Foto's-van-Vakantie-Nederland.html

 37. @Beau: ik begrijp dit totaal niet. Een 16-jarige is geen kind. Punt. Zo wil de wet het op seksueel vlak.
  Dit wil niet zeggen dat ouders niet de taak hebben om jong volwassenen op weg te helpen met vragen en problemen. Dit wil ook niet zeggen dat ouders niet het recht hebben zich te verzetten tegen een relatie, maar het moet een verzet zijn met een goede reden, als de partner een druggebruiker is bv.
  En wat let het?? Twee jaar later is zo’n meisje 18 en krijg je het als ouder keihard in je gezicht als je je hebt verzet tegen een normale relatie, als was de partner ouder. Ik betreur het nieuwe conservatisme bij jongeren: slechte voorlichting van hun eigen kinderen later is vaak de tweede stap. Dit moet je natuurlijk niet persoonlijk nemen.
  Ik respecteer uw visie, maar ze is te eenzijdig: geval per geval bekijken is echt nodig. Ik spreek vanuit mijn ervaring als vader van 5 kinderen en 3 decennia lang werken in de bijzondere jeugdzorg. Waarmee ik niet ‘mijn’ grote gelijk wil halen, maar toch spreek vanuit een ruime ervaring, op alle fronten. En het is een schok als uw eerste dochter met een vriend thuis komt, maar een opluchting als je weet dat ze sterk genoeg is om haar liefje een cursus ‘safe sex’ te geven. Weten alleen is niet belangrijk voor meisjes, ze moeten ook sterk genoeg zijn om zich op dat vlak niet te laten doen door mannen. Vandaar de tip: in plaats van uw kinderen te verbieden een seksuele relatie te hebben, dril ze hard genoeg om ‘neen’ te zeggen als ze iets niet willen en altijd ‘neen’ te zeggen tegen onveilig vrijen.

  Pardon voor het epistel.

 38. @Filip: bedankt voor dit stevig onderbouwd ‘epistel’ – volledig mee eens!!!

 39. Ik vind het toch een beetje vies. Iemand van 30 en iemand van 40 is iets helemaal anders dan een volwassen mens en een puber. Op je zestien verander je elk jaar tien keer harder dan je later doet. In een relatie tussen een meisje van 16 en een volwassene kan er per definitie geen sprake zijn van gelijkwaardigheid, de ene heeft duizend keer meer levenservaring, staat gewoon ettelijke fases verder in het leven. Het is heel makkelijk voor zo’n man om een meisje te domineren, haar te remmen in haar ontwikkeling, zelfs onbewust, met de beste bedoelingen.
  En als zestienjarige dénk je dat je alles weet en alles kan, veel beter dan al die ouwe zaag-mensen. Maar het duurt nog zeker tien jaar eer je beseft dat het niet zo is, en dat je toen een snotjong was… 16 is geen jonge vrouw, maar een puber, niet meer, niet minder.
  Boonen moet beter weten, maar ja, …

 40. @ Filip: Ik wil niet veralgemenen met mijn vorige reactie, zeker niet. Ik besef zelf ook wel dat het van geval tot geval bekeken moet worden. En ik ben alles behalve conservatief, dit is hooguit het enige punt waar ik moeite mee heb. En je hebt gelijk wat betreft da kind, ’t is een jong volwassene.

  Maar voor mij is er een grens, iemand van zestien moet niet aanpappen met een 11-jaar ouder persoon. Ik heb geen problemen met iemand van 16 die samen is met iemand van, neem nu, 20.

  Later speelt dat allemaal geen rol meer, maar voor míj is er een grens bij jongvolwassenen.

 41. Haha…en zeker de tweede (extra) post laten staan zodat Google zich niet verslikt. Leep 😉

 42. @ Josie: ik ben het er niet echt mee eens: puber ben je wetenschappelijk gezien al zeker niet meer op je zestiende.

  En veranderen doe je veel meer tijdens de puberteit, die voor een meisje rond het elfde levensjaar begint tot ongeveer veertien of 15 jaar. Geen exacte wetenschap, de cijfers.

  The next day you wake up and..she’s a woman.

  Onvolwassen misschien, maar niet per definitie naïef.

  Hoe dan ook, ik ben niet echt een voorstander van grote leeftijdsverschillen wat de mentale kant betreft, maar een zestienjarige die fysiek helemaal ‘af” is (zie dat meisje) is gewoon geen puber.

  Anders, zoek maar naar haar acnépuistjes!:-)

  Ik geef grif toe dat ik dit ook zeg omdat ik als zestienjarige ook niet echt nog enig pubergedrag vertoonde, en omdat ik niet houd van betutteling en gemoraliseer over die dingen. Een puberachtig trekje dat blijven hangen is?

  vandaar : ’t is overal anders, echt.

  Hoewel ik nog geen recht van spreken heb: ik zal misschien ook klaarstaan met mijn karabijn als S. zestien is, en ge zult zien dat het dan een van de zonen van San en Michel is die mijn dochter komt afhalen, zodat ik mijn schietgerief morrend zal moeten opbergen.

  Bon, ik ga werken!

 43. ik ben vijftien jaar pak mij dan he sophie heet wijf rrrrrrrrrrrrr

 44. Michel, hoe schrijf je Sophie Van Vliet in het Japans ? 😉

 45. @ Beau: tja, daarom dat zestienjarig meisjes op oudere gasten vallen;)

 46. @ Els: zo’n veralgemening zeg. 😀

 47. Moest ik Boonen zijn, die bij de vrouwen goed in de markt blijkt te liggen, zou ik toch opteren voor een rijpere mooi gevormde vrouw, een kind van 16 ben eens benieuwd hoe ze er op haar 30ste gaat uitzien. 99% van de vrouwen zijn op hun 16 best sexy bij wijze van spreken.

 48. Hier zeg, nooit gedacht dat Beau een conservatief is. 🙂

 49. Ik ben géén conservatief. Jongens toch, het gaat mij enkel en alleen over dit punt waar ik een redelijk conservatieve houding tegen heb. Conservatief zijn is in mijn ogen nog steeds een verzameling van punten waar je geen verandering in wil zien?

 50. Hm,’t is te zien: er zijn veel progressieve mensen met een conservatief karakter:)

 51. had die sophie een goed rapport met allerheiligen.

 52. Veel babysitplezier voor Tom.

 53. Vroeger was ik een supporter van boonen, maar nu heeft hij helemaal afgedaan. Eerst laat hij lore zitten, die alles voor hem gedaan, en nu slaat hij een 16jarig kindje aan de haak, die waarschijnlijk enkel maar uit is op roem en bekendheid! Vuile pedofiel! Hopelijk gaat hij goed op zijn bek volgend jaar!

 54. Doet me denken aan Woody Allen in Manhattan:

  I’m dating a girl who does homework.

  LOL.

 55. alles boven de twee rekt mee, go tommeke!

  de viezerik

 56. En dan nog te zeggen dat er al twee jaar spanningen zijn tussen de twee, maar 14 vond boonen ‘nog te jong’… Ik vraag me af hoe lore (zijn ex) zich nu moet voelen, wetende dat hij al tijdens hun relatie gevoelens had voor een meisje uit hoogstens het tweede middelbaar… Pedo!

 57. zijt is content voor die 2, wa maakt da nu uit, as ze ni volwassen blijkt wordt het niets hé, maakt toch allemaal ni uit

 58. Alle weer een tienermoeder 😀
  Op dien tweede foto zie ze er al 30 uit. brr. Ze zal rap afgeschreven zijn. Mark my words.

 59. Prachtige meid,go for it Tom!Op verliefdheid staat geen leeftijd.
  t’gaat je wel de titel sportman van het jaar kosten,maar ze is het waard!!!
  Een levenservaring voor jullie beiden!Van mij krijg je alvast een zegen over jullie relatie.Laat het jullie goed gaan.
  Een voorjaarszege(Milaan-San Remo)en niemand praat er nog over.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑