Brigitte vindt de documenten die we nodig hebben voor de Commissie. Hallaluja! De bank weet wat we moeten hebben, de belastingen ook, RSZ-attest hadden we al, nu nog de jaarrekening van ’99 vinden en we hebben al het nodige papierwerk.

En dan nog een stukje over onze competenties en ervaring in elkaar boksen en we zijn er.

Vraag mij ondertussen wel af wat er met J.N. aan dehand is–heb er niets meer van gehoord. Misschien weet Annouchka meer. Straks eens bellen. Als ik mijn stukje af heb. Als de nieuwe versie van het intranet verstuurd is.

11:39:44 AM

Ik denk dat ik eruit ben voor intranet. Het wordt een korter document dan hetgeen ik vorige week vrijdag wou opsturen, maar het is–hoop ik–duidelijker. Zojuist opgestuurd, hoop dat ze er genoeg mee zijn.

Zonet een telefoon van 15 seconden gehad met iemand van EIAS.

“Good morning I would like to know if we have enough space on our website to hold a forum?”
“Space? Sure, there’s enough space to hold a forum, but you–“
“OK, thank you, bye!”
*click*

Nu wachten op de vervolgvraag vermoed ik?

11:05:00 AM 

Damn. In het nalezen en opnieuw nadenken over dat intranet zie ik een stapel vragen rijzen waar ik niet direkt een antwoord op heb.

Ik weet dat we met de zaken die we nu hebben (BB en FOM) alles kunnen wat nodig is, en dat ik het allemaal proper gezegd kan krijgen, maar ik weet niet hoe het te verwoorden dat het ook door de minst technishce persoon ter wereld begrepen kan worden.

In het algemeen gaat het om een onbeperkt diepe boom. Op elk niveau kunnen pagina’s of categorienodes (nieuws e.d.) gekoppeld worden. Op elke knoop kan een permissiestructuur gezet worden (wie mag wijzigen/deleten, wie mag knopen aanmaken, wie mag structuur wijzigen, …), op elke knoop kan een validering/fiatteringstructuur gezet worden (wanneer mag deze inhoud on-line, wie mag/moet hierover oordelen, …), aan elke knoop kan ook een belangrijkheid gekoppeld worden (vestiging / divisie / BU / corporate / wereld), en aan elke knoop kan bovendien een graad van confidentialiteit gekoppeld worden (persoon / groep / vestiging / divisie / BU / corporate / wereld).

Probleem is dat al die eigenschappen (categorieën, permissies, validering, belang, confidentialiteit) op hun beurt boomstructuren of netwerken zijn.

En dat een gebruiker daar normaal gezien de botten van verstaat, tenzij het hem voorgetoond wordt. Want in de praktijk ziet iemand nooit het volledige beeld: hij ziet alleen dat hij voor zijn stukje website dingen kan aanmaken, dat die door zijn baas goedgekeurd moeten worden voor ze op het intranet verschijnen, en dat als de baas van zijn baas dat ding goed vonden, dat het dan op het algemene intranet van de groep verschijnt…

Zucht. Enfin, ik zal een lijst geven van wat allemaal mogelijk is op een node. Alhoewel ik denk dat ik ze al kwijt ben als ik spreek van “lijsten van functie-items”.

We moeten nog eens zeer diep kijken naar ADSI trouwens, om te zien of we alle nodige gegevens wel in CF krijgen. En die workflow implementeren zoals hij zou moeten, dat is iets dat ook niet zonder nadenken mag gebeuren.

Enfin, zoals het er nu uitziet zal off-line editeren ofwel zeer moeilijk zijn, ofwel helemaal niet mogelijk. Eens met vereende krachten bekijken als Stijn terug is.

10:11:39 AM

Op zoek naar een manier om proper en eenvoudig gegevens op een intranet te zetten.

Iets een beetje zoals dit blog zou een gemak zijn, maar hoe zit het dan met structuur en dergelijke?

Ik zit een beetje in met de manier waarop categorienodes in FOM behandeld worden. Het zou properder zijn mocht het mogelijk zijn om in het catnodeframe al een nieuw item aan te maken of te wijzigen. In ieder geval vind ik dat minstens te zien moet zijn welke items er nu eigenlijk aan hangen. Zal straks eens kijken of het in FOM te doen is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.