Alla. Ik heb een job

Alla. Ik heb een job gedefinieerd voor maandag (volledige backup, ‘s nachts om twee uur, elke maandag, naar tape fp32gent1 maandag), en hij is aan het runnen.

Nu ik eraan denk, ik maak er beter 23u van of zo.

Hm. Media is full, zegt-ie. Job stoppen, tape quick-erasen en herproberen.

Quickerase lukt blijkbaar zonder te veel problemen. Voor de zekerheid nog eens formateren ook.

Tiens. Hij weigert een volumenaam te aanvaarden waar een spatie in staat! Dus “FP32 GENT1 MAANDAG” lukt niet, maar “FP32GENT1MAANDAG” wel. Oh well.

Dus nu heb ik een proper geformatterde, lege tape voor maandag.

Ah, nog zoiets: blijkbaar maakt Brightstor default Append To Media-backups, en dus raakt de tape gewoon vol. Overwrite Same Name Media or Blank Media gezet, zo zal hij nooit maandag op dinsdag backuppen of zo.

En het is mogelijk om een alert te geven,bij job incomplete of job failed (of complete, canceled, virus detected, eigen errors, …). Als Brightstor zelf mail moet sturen, moet er wel een account aangemaakt worden. Werk voor morgen.

Daarnaast is het zelfs mogelijk een Run command after job te laten uitvoeren, met bijkomend de optie “do not run Command if Job is Complete“, waardoor hij bijvoorbeeld een mail kan sturen als het niet gelukt is en de log file kan nakijken om te zeggen waarom het niet lukte… Danku Daniël om dat allemaal proper in te stellen…

Heb een job gescheduled voor nu binnenkort, we zien wel wat er gebeurt.

Hij is aan connecten to media. Weet niet of dat goed is of slecht. Last Result was “canceled”, en in het activity log staat “unable to find blank media”. Ik geef het nog een minuutje, en dan probeer ik nog eens. Misschien eens de media uitwissen in Device Manager?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.