Eerste bericht is geposted geraakt.

Eerste bericht is geposted geraakt. Stomme JDBC dacht dat de datasource een Accessdatabase was terwijl het uiteraard SQL server was.

Bug. En niet mijn schuld. Bah.

Daarentegen: wel content over de permalinks. Als ik er van uitga dat ik nooit meer dan één item per seconde zal gepost krijgen, bepaalt iets in deze zin een item volledig: bx461-jjc. Nifty. En als ik er mag van uitgaan dat ik de applicatie niet meer dan honderd jaar zal gebruiken, wordt het zelfs iets als g2h-jug. Een tickcount zou duplicaten helemaal uitsluiten, maar dan zou het iets in deze zin worden: g2h-nef-96a34n, maar dat vind ik te lang.

Hoeveel risico is er dat de laatste drie karakters van de tickcount() in base36 hetzelfde is op twee computers, én dat die twee computers ook nog op precies dezelfde seconde posten? Praktisch geen, denk ik. Ik maak er dus xxx-yyy-zzz van. Minimumwaarde is g2h-0-… (middernacht vandaag) en maximumwaarde (op 31/12/2099 om 23:59) l8u7-522f-zzz. Good enough for me.

Nu nog de entries laten displayen op de home page en ik kan gaan slapen. Alhoewel, dankzij codingadrenaline ben ik weer een beetje wakker geworden.

Één reactie op “Eerste bericht is geposted geraakt.”

Reacties zijn gesloten.