Netpoint NV wordt Amercom België

Netpoint NV wordt Amercom België

Vanaf 4 september opereert Netpoint NV onder de naam Amercom België (http://www.amercom.be). Netpoint, sinds 1994 specialist inzake databasegestuurde internet oplossingen, haalt haar banden met het Nederlandse Amercom (http://www.amercom.nl) verder aan.

Beide bedrijven zijn sinds 2000 onderdeel van Unit 4 Agresso NV (http://www.unit4agresso.com), een internationaal opererende softwareonderneming, gespecialiseerd in Business Software en Internet & Security. Binnen de groep kwam een samenwerking tussen beide bedrijven op gang, zowel op het gebied van databasegestuurde applicaties als design, marketing en projectmanagement. Die synergie bleek zo vruchtbaar dat een fusie voor de hand lag.

Door het samenbrengen van beide ondernemingen kan sneller en efficiënter ingespeeld worden op het vlak van website management, e-marketing, hosting en database gestuurde rich media toepassingen.

De Amercomgroep heeft in een neergaande markt dit jaar wederom een groei geraliseerd en omvat een team van meer dan 35 profesisonals, verspreid over twee vestigingen in Gent (B) en Amersfoort (NL).

Het portfolio van Amercom omvat onder meer projecten als Douwe Egberts, GlaxoSmithKline, Intersport, Kruidvat, Pfizer, Pickwick, Sanex. Aan dit lijstje met bedrijven voegt Netpoint vooraanstaande opdrachtgevers zoals PricewaterhouseCoopers, GPG, Copeland, Pioneer, en Kluwer toe.

Het nieuwe Amercom België speelt ook een voortrekkersrol op het vlak van e-goverment en heeft vruchtbare samenwerkingsverbanden lopen met belangrijke overheidsorganisaties zoals de provincie Oost- en West-Vlaanderen, het Informatie Cultuur Knooppunt van de Provincie West-Vlaanderen en non-profitorganisaties zoals de International Diabetes Federation, Decet en Foster Parent.

Daarnaast brengt Amercom België een geïntegreerd Content Management-pakket op de markt, dat niet enkel gebruikt wordt voor grote website als de International Diabetes Federation of de Lessius Hogeschool, maar ook het sluitstuk vormt van Multivers Web Solutions, de e-businessoplossing van Unit 4.

Amercom België maakt zich klaar om een belangrijke rol te spelen op de internationale markt van de informatie- en communicatietechnologie.

2 reacties op “Netpoint NV wordt Amercom België”

Reacties zijn gesloten.