Via Rene Hoornweg: The Guardian

Via Rene Hoornweg:

The Guardian Essential Library. Het doet me een beetje denken aan vroegere Engelse boeken wat een heer zoal aan boeken diende te bezitten om een eigen bibliotheek te vullen. Dit is wat anders. Iets moderner, iets doordachter. Hier en daar verschil ik van mening; gelukkig maar, maar als “essentie” zijn de keuzes wel verklaarbaar.

Herfsttij der Middeleeuwen staat erin, da’s wel grappig. Ik wist niet dat die buiten onze contreien ook bekend was.

En ik snap niet hoe je Trilobite! er wél in kan zetten, dat niet slecht is maar zeker niet goed, en niets van Darwin. Ik zou er zeker The Expression of the Emotions in Man and Animals in steken. Dat echt fantastisch goed is.

Voor de rest: ik zou er zeker een categorie Essential Science Fiction/Fantasy bij zetten.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.