Aan de praat

Allez ju, PHP eens aan de praat proberen krijgen.

Stap één: een goeie editor downloaden. Ik gebruik zoals ieder normaal mens vi als ik in cli zit (emacs sucks! vi rules! [hoor mij bezig]), maar wie zegt dat vi (of emacs) voor html en aanverwanten beter zijn dan een goeie IDE zoals Homesite+, is zot.

Mijn oog valt op Bluefish. Typisch Linux trouwens: versie 0.7 en 0.8 zijn de laatste. De ene is voor gtk1, de andere is voor gtk2. Versie 0.7 heeft uiteraard niet alle features van 0.8, maar 0.8 heeft ook niet alle feature van 0.7. Tssss. En ook typisch Linux, maar dat zijn we ondertussen gewoon, is dat ze het hele programma gewoon geript hebben van iets anders. Tot de niet-standaardmanier van MDI doen hebben ze van Homesite/ColdFusion Studio afgepakt.

Maar bon, ik ga niet klagen, het is die gasten hun zaak als ervoor kiezen om Macromedia en Microsoft te gaan beconcurreren met iets dat al jaren geleden en veel beter gedaan is.

Gelukkig is dat installeren niet zo verrekte onhandig meer: rpm downloaden (binary natuurlijk, zie van hier dat ze mij gaan verplichten die hele zooi nog eens te gaan compileren ook!), su naar root, rpm -i en ‘t is gebakken.