Interessante statistieken van browsers en

Interessante statistieken van browsers en al.

Als de verdeling van browsergebruik in een taartdiagrammetje gezet wordt, ziet het er al helemaal griezelig uit. Pas op, niet slecht, daar helemaal niet van, maar toch een beetje vreemd. Als je bedenkt dat nog niet zo lang geleden er nog sprake was van Browser Wars en zo… Voor de duidelijkheid; in het grafiekje rechts is blauw Internet Explorer (in volgorde 6.x, 5.x, AOL en 4.x), is groen Netscape (6.x of in ieder geval Gecko-achtig, en 4.x), en is dat slievertje oranje Opera. Al de rest komt nog niet aan 0.1%.

Ook wel goed om weten: meer mensen gebruiken resolutie van 1024×768 of hoger dan 800×600. Volgens ander mensen, Onestat, zitten in Nederland (en dus bij uitbreiding België zeker?) zelfs 68% op 1024×768 of hoger. Ik herinner me dat bij de eerste vergaderingen van de website voor Pioneer de grote vraag was of we 640×480 dan wel 800×600 zouden doen. Ha, those were the days.

Trouwens ook bijzonder goed om weten: 92% van de gebruikers op internet hebben 16-bit of meer van kleuren. Eigenlijk is het zo dat maar van pakweg 3% van de gebruikers zeker is dat ze maar 256 kleuren aankunnen, en nog van tussen 5 en 6% dat ze AOL gebruiken, en daar worden beelden sowieso vermangeld.