Eigenlijk prachtig materiaal voor lessen

Eigenlijk prachtig materiaal voor lessen over propaganda en drogredeneringen, wat de verzamelde regering in de VS doet. Pak nu Condi Rice in de New York Times gisteren:

Last week’s finding by inspectors of 12 chemical warheads not included in Iraq’s declaration was particularly troubling. In the past, Iraq has filled this type of warhead with sarin ? a deadly nerve agent used by Japanese terrorists in 1995 to kill 12 Tokyo subway passengers and sicken thousands of others. Richard Butler, the former chief United Nations arms inspector, estimates that if a larger type of warhead that Iraq has made and used in the past were filled with VX (an even deadlier nerve agent) and launched at a major city, it could kill up to one million people. [New York Times] (gratis registratie, blabla)

Even zien:


  • “12 chemical warheads”, eigenlijk dus twaalf metalen kokers waar chemische wapens zouden kunnen in gestoken worden
     
  • Irak heeft in het verleden in dergelijke dingen Sarin in gedaan. Wat Condi niet zegt is dat Irak dit met steun en medeweten van de VS deed. En dat het me niet zou verbazen als ze de wapens in de VS of Groot-Brittanië gekocht hebben, en de experten in/door de VS opgeleid waren.
     
  • Vermelding van de religieuze sekte in Japan die Sarin gebruikte, heeft niets met Irak te maken.
     
  • Richard Butler zegt dat als een groter type met een gevaarlijker gas gevuld zou worden en op een grote stad zou terechtkomen, dat er tot een miljoen mensen zouden kunnen sterven.
    Euh… ja, en? Als het een nog groter ding zou zijn en als er een atoombom zou in gestoken worden, en ze zouden het op Mexico City smijten, zouder er tot nog meer miljoen mensen kunnen sterven.

Ugh. Vies. Merk ook op hoe subtiel gealludeerd wordt op het feit dat zelfs een VN-wapeninspecteur zo’n dingen zegt over die wapens. Never mind dat de huidige inspecteurs weigeren een smoking gun te vinden of zo.