Free zegt dat hij niet

Free zegt dat hij niet meer kan programmeren! Ha! Ha! Programmeren, da’s zoiets dat je kan of niet zeker? Het is ook een zaak van oefenen, maar Free kan het echt wel.

Mocht ik een private blog hebben, met paswoorden voor individuele gebruikers en zo, zou ik meer schrijven, maar in ieder geval heb ik echt wel het geluk gehad om met een aantal fantastische mensen samengewerkt te hebben. En samen te werken nu. Alleen al op het gebied van programmeren: Alain was ongelooflijk om met niet toch iets te maken (met een handleiding voor een onbekende programmeertaal en een vage beschrijving bij de klant gedropt worden en dan beginnen programmeren), Stijn is ongelooflijk met Delphi (en als hij tijd zou krijgen in wellicht gelijk welke taal) en kan als geen ander snel oplossingen vinden op lastige problemen, Free is zeldzaam lui (en da’s een deugd in programmeren) en is voortdurend op zoek naar nieuwe en oplossingen zelfs al heeft hij de problemen al eens opgelost, Iwein is waarschijnlijk de meest nauwgezette programmeur die ik al ooit meegemaakt heb (voorzien dat een product tijdens één en dezelfde sessie van prijs kan veranderen en/of niet meer kan verkocht worden, tsss!), the list goes on and on.

Ik zou eigenlijk een boek kunnen schrijven over alle mensen waar ik ooit mee samengewerkt heb. Van die mens die als “systeembeheerder” alle paswoorden (niet alleen van hemzelf of van alle collega’s en klanten, maar zelfs van zijn lief en haar vader) in een ascii-file bewaarde in een directory “secret” met enkel rechten voor de groep “secret”, over de mens die alle werknemers rugmassages gaf en zijn nagels knipte met onze scharen, tot de juffrouw die op een klein jaar tijd geen tien woorden heeft gezegd maar nu wel, en voor de rest van haar leven, al haar toenmalige collega’s actief haat.

Humor. Of ik zou iets kunnen schrijven over mijn ervaringen op het internet. Ha, de eerste stappen in BBSen (Yusupov’s House!) en op fidonet (Frontdoor!). En BS2000. En gopher. En de eerste Netscape. En de stomme verschillen tussen de verschillende versies, toen HTML van de ene op de andere release helemaal kon veranderen.

Of ik zou iets kunnen schrijven over porno, ha! Het programma dat toeliet om een gif of jpeg te zien opbouwen terwijl ik hem met een 14.4-modem downloadde. Of de eerste keer dat ik een jpeg in meer dan 256 kleuren zag, met een grafische kaart geleend van Koen. Of de eerste keer dat we usenet hadden op het werk–nachten downloaden met newsbin, van news.cc.geneseo.edu, om ‘s morgens 250 beeldjes van alt.pantyhose of alt.binaries.fitness.centerfolds. Of die keer dat Bruno ergens moet “set as background” in plaats van “save as” geduwd hebben. Of die keer dat er een echte German Scheisse Movie was blijven staan op een computer van een ex-werknemer.

Al die schone verhalen. Ik zou ze eigenlijk eens moeten neerschijven, voor ik ze vergeet.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.