France is no longer

France is no longer an ally of the United States and the NATO alliance “must develop a strategy to contain our erstwhile ally or we will not be talking about a NATO alliance” the head of the Pentagon’s top advisory board said in Washington Tuesday. [UPI]

Ik weet eigenlijk niet goed wat gezegd.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Ok ik ben totaal niet thuis in politiek, wereldpolitiek vind ik wel interessant maar ik heb te weinig tijd om me echt te verdiepen in heel de midden-oosten kwestie.
    Dus even een vraagje om te zien of ik het goed begrijp: De leden van de NATO hebben een ‘alliance’, wat wil zeggen dat ze mekaar steunen in oorlog, kort gezegd. Nu heeft amerika zijn kruisje naast frankrijk van ‘ally’ naar ‘neutral’ gezet (à la Age of Empires), heb ik het juist? Damn, da’s geen goed nieuws. Hopelijk komt hier geen heibel van. Frankrijk is denk ik toch wel een van Europa’s sterkste militaire krachten, dat Amerika die laat vallen wil verdomme al heel veel zeggen. Aan de ene kant kan het het ‘godlike’ gevoel van Bush zijn, zoiets van ‘wij hebben die fransen toch ni nodig, ons leger is sterk genoeg op zich, en meewerken waren ze toch al ni van plan’, aan de andere kant kan het natuurlijk pure bluf zijn. Ik denk het eerste, aangezien Irak niet echt een formidabel leger heeft, vergeleken met de high-tech van USA. Ok, Irak is sterker dan Afghanistan, mor toch ook ni echt veel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.