Duizend tanks vallen aan! Euh

Duizend tanks vallen aan! Euh neen, toch niet. Wacht: De Grootste Tankslag Sinds De Tweede Wereldoorlog! Met 14 tanks uit de jaren ’50.

Woensdag was er sprake van een tankcolonne van zowat duizend tanks van de Republikeinse Wacht die vanuit Bagdad de Amerikanen tegemoet trok. Dat is dan geen guerrillatactiek.

Ja, maar toen de zandstorm is gaan liggen, bleek ook die colonne niet te bestaan. Dat maakt deel uit van de fog of war, de verwarring die in oorlogen altijd ontstaat of die opzettelijk gezaaid wordt. De Irakezen hebben er alle belang bij de klassieke confrontatie van gemechaniseerde eenheden uit de weg te gaan, want die kunnen ze alleen maar verliezen.

Uit Basra is er wel een uitval geweest met tanks.

Het ging om een veertien tanks, die door de Britten verslagen zijn in wat zij hun zwaarste tankslag sinds de Tweede Wereldoorlog noemden. De Britten zeggen dat speciale milities van Saddam het gewone leger verplicht hebben die uitval te doen, door de levens van hun gezinnen te bedreigen. Ik geloof dat, want die tanks waren oude T52’s, en dat is wat het leger heeft. De Republikeinse Wacht heeft de veel moderner T72’s.
[De Standaard]

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.