leute

Ugh, nu heb ik helemaal zin om er zelf ook weer aan te beginnen:

Maar hoe zit het dan verder met de ingave van de werken. Klassieke CDs zitten er dan in op componist en op uitvoerder, maar die uitvoerder, is dat dan het orkest, de dirigent, de soloïst? En hoe zit dat met jazz? Er is bvb Pat Metheny (file under M), maar die speelt ook in de Pat Metheny Group (file under P). Zet ik dat album dan bij beide? En vermeld ik de volledige bezetting? [xii | 12]

In mijn ding nu zijn componist en uitvoerder(s)-zoals-op-het-doosje een rol op de hele CD, en zijn al de rest rollen op onderdelen:

images/boekrol

Wat wel vervelend is, is dat ik nu maar één hoofdniveau heb (het boek, de CD, het tijdschrift, de DVD, …) met onderverdelingen (verhalen, tracks, artikels, …) en met bovenstructuren (series). Eigenlijk zou ik dat willen naar een mooie boomstructuur omzetten, die onbeperkt diep kan gaan, en waar ik dus op alle niveaus rollen aan kan koppelen.

En eigenlijk zou ik er ook eens een goed categorisatiesysteem willen insteken.

En related links–Quintette du Hot Club de France, see also Stephane Grapelli, Django Reinhardt; Louis Armstrong, see also Louis Armstrong and his Hot Five, Louis Armstrong and his Hot Seven.

En een concept van versies: dat Maxwell’s Silver Hammer in één versie op Abbey Road staat maar in een andere versie op The Other Way of Crossing, en dat La ruche d’Hellstrom van Frank Herbert (vert. Robert Latour) eigenlijk hetzelfde is als Hellstrom’s Hive.

Aaaaa! Niet doen! Ik moet eerst al die foto’s in de computer krijgen, en daar dan een website rond bouwen en de werled insturen dat ik van allerlei verre familieleden anekdotes en gegevens kan verzamelen!

Één reactie op “leute”

  1. Pingback: xii | 12

Reacties zijn gesloten.