Tweede voorronde

Hoe in godsnaam is het mogelijk dat we al een week later zijn dan vorige week? Als het zo blijft vliegen, dan is het eerste kwartaal zó voorbij!

Quattro, da’s vier vijfden van Vanda Vanda (minus het stekelvarken dat ze zeggen). Brrr, ze zien er geprepackaged uit. Ze zijn iets volwassener geworden zeggen ze zelf, en ze hebben hard gewerkt aan choreografie en kapsel en dergelijke. Na de werkuren, want ze stonden met drie blijkbaar ook auto’s te verkopen op het autosalon. Weird.
Never say goodbye. Ik denk niet dat het moeilijk wordt voor Vanthilt of Simonart om daar een fijne witz op te verzinnen, want het klinkt namelijk allemaal (a) vals en (b) al veel te veel gehoord. Aaaargh! Tegen wanneer de interactieve televisie, dat we de stemmen op mute kunnen zetten?
Alvast een quote voor morgen: Simonart die zegt dat het wetenschappelijk bewezen is dat mannen die boe roepen een kleine penis hebben. Hehe.

Afijn, nummer twee, voor de side van Sint-Amandsberg: Kurt, de broer van Helmut Lotti. Ik ben alvast preventief zijn grootste fan, ook in mijn functie van aspirant-voorzitter van de Bond voor het Behoud van het Gents Accent op Televisie. En hij heeft tekst en muziek zelf gemaakt, één streepje voor, één.
Ai. Het klinkt als, onvermijdelijk misschien, iemand die Helmut Lotti nadoet. En zijn tekst is wel van hem, maar hij was er misschien beter eens mee langs zijn oude leraar Engels gegaan. [Wel fijne fimmick met alleen schone wijven aan de muziekinstrumenten en backing vocals.] Helaas gaat het liedje niet echt van de grond, maar ‘t is toch een fijne, fijne, fijne poging. Leve de man, en veel hits toegewenst. ‘t Ziet er een sympatieke kerel uit.
De jury is niet onverdeeld positief (wat zeg ik, ze zijn relatief negatief), maar ‘t is niet verdiend. Hij blijft een sympatieke kerel.

Nummer drie: Ketnet-madam Sofie Van Moll. ‘t Is wel een wijze denk ik, en ze heeft de kindjes alvast achter haar, met al die reclame op Ketnet de afgelopen week. En qua televisievlotheid telt het echt wel, leve Sofie! Kerosene, en ik ben echt benieuwd.
Ahem. ‘t Is niet slecht, daar niet van, maar om op een Songfestival te gaan staan? En haar Engels kan ook serieus beter. En het liedje blijft maar duren… ah neen, ‘t is net gedaan. En ‘t einde was het beste, met zo’n afglijdend dingetje.
Simonart wordt wel nijdig, fijn om zien. Maar in het geheel: neen dus. En het publiek wordt woelig.

Allez dan. Raf Van Brussel, ook al zo’n aardige loebas. Hij gaat het liedje Chemistry naar de mensen toe vertolken, en hij heeft het ook helemaal zelf geschreven.
‘t Begint al goed, van energie en al. Euh, oei, ik heb dat al eens gehoord. Ik kan er niet meteen de vinger op leggen, maar het is zeker iets dat al bestaat. Competent gemixed hoor, en stelen is het beste compliment en zo, maar toch… Het heeft wel één voordeel dat hij een bestaand liedje gepakt heeft: hij heeft het publiek redelijk snel op zijn hand.
Jury is voorzichtig positief, maar blijkbaar toch meer faute de mieux.

Volgende: CLIC. Geen meidengroep, een damesgroep.
Heh. Leuk. Op een K3-voor-gevorderden-wijze, en ook wel een beetje op een Pas-de-deux-manier. En die roste kan mij krijgen.
‘k Vind het fijn. De jury niet natuurlijk, maar ‘t zijn fijne dames. En die roste… euh, al gezegd.

De voorlaatste: Biba Binoche. Ik word nog altijd tout chose, en niet op en positieve manier, als ik het meisje haar hinnikgelach hoor, maar alla. Een lans brekend voor de volronde vrouw, allemaal goed en wel, maar ze mag wel wat eleganter lopen.
Yeurrrrghhhhh!!!!! Da’s zowat het slechtste dat ik al gehoord heb. Een gepikte baslijn, een banaal tekstje, een verouderde choreografie (een drag queen begod, so nineties!), en dat allemaal overgoten met een soort Westvlaams Frans (“mwa, ze sante poer twa, poer ke tu swa la”). Nee, nee, niet zo goed.
Het was schaamtelijk slecht, als we toch eerlijk moeten zijn.

Laatste deelneemster, Elsie Moraïs. Van de Kaapverdische Eilanden, half toch. Cesaria Evoria!
Mjaaaabof. Dertien in een dozijn. Ze doet wel niet pijn aan de ogen, ‘t is altijd dat. En ‘t is iets dat helemaal zou scoren op het songfestival.
Wat de jury ook denkt.

Mijn pronostiek: Elsie Moraïs wint, met Raf Van Brussel op nummer twee, en onderaan Quatro en Biba Binoche.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. het was zeer goed spijtig da ge nie gewonnen zijt ging zeker bij de eerste 5 in istanboel geëindigt zijn en ik zou graag u e-mail adres hebben en ik hoop dak et krijg dan hoor ik u nog wel

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.