Van CSS

Zeer handig: Mezzoblue’s CSS crib sheet.

In ieder geval weer iets ondekt dat ik niet wist :

Remember “LoVe/HAte” linking.
When specifying link pseudo-classes, always do so in this order: Link, Visited, Hover, Active. Any other order won’t work consistently.

Of de whatever:hover, euh, hack, for lack of a better word: van die prutserijen die een mens een pioniergevoel geven, een beetje zoals in 1994-95 met de verschillende nieuwe versies van Netscape. Behalve dat het nu eigenlijk de laatste maanden is dat er met standaarden en versies die al jaren bestaan mooie dingen gedaan worden.

Daarnaast blijft het wel zo dat er mensen zijn die overdrijven. Ik bedoel maar: dit is echt té belachelijk. Allemaal fijn en wel, maar belachelijk nevertheless. Die mens is wellicht uren bezig geweest met prutsen aan iets dat hij beter in ies anders had gedaan. SVG of zo.

MaxDesign Coloured boxes geeft trouwens een handige, snelle en vooral goede manier om css-designs te maken. Ik doe meestal eerst een snelle mock-up in Photoshop, en dan verfijningen manueel in de code terwijl ik ze maak. En inderdaad coloured boxes voor debugging.

En natuurlijk, als het echt nodig is, en er is niet direkt een geïnstalleerde versie van alle browsers op alle operating systems voorhanden, is BrowserCam the place to be. En voor $39 per maand moet een mens er niet voor sukkelen.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Any other order won’t work consistently.
    Why!?! For god’s sake WHY!?! Ik snap niet dat de volgorde een verschil MAG maken.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.