Elf

Gelukkige elfde september iedereen!

In de serie “waar was ik toen ik hoorde dat…”:

  • prinses Diana dood was: boven in mijn bureau op de Voetweg; Els was juist langsgekomen en ze ging met Sandra iets gaan doen in de stad. Ik heb naar beneden geroepen “ah tiens ‘t schijnt dat prinses Diana dood is”
  • koning Boudewijn dood was: in mijn kamer bij mijn ouders thuis; ik zette de radio aan op Studio Brussel, ergens rond een uur of twee denk ik. Er was klassieke muziek, en ik denk dat ik me herinner dat ik toen onmiddellijk dacht: er is iemand dood. wie? de koning? Een tijdje later zeiden ze inderdaad dat het een vervangingsprogramma was wegens het overlijden van Boudewijn. Ik ben dat aan mijn ouders, die al sliepen, gaan zeggen: “zeg wette’t al? Boudewijn is dood”. En dan alsnog gaan slapen.
  • er een vliegtuig in de WTC-torens geboord was: ik zat in een marketing/sales-vergadering met Luc, die nog geen week bij ons werkte, toen Free ons zei dat hij juist op Slashdot gelezen had dat er een vliegtuig in het WorldTrade Center gevlogen was. De websites van CNN en de BBC konden het een tijdje bijhouden, maar gaven uiteindelijk op. Via Fark links gevonden naar andere websites en werkende CNNs, en dan op mijn draagbaar televisietje (gekocht in New York, of allplaces) de nieuwsflashes op de de VRT gevolgd.

…en ik zit me af te vragen of er zo nog grote plotselinge gebeurtenissen zijn, maar ik kan niet direkt op iets komen. De ontsnapping van Dutroux misschien? Op het werk op Studio Brussel gehoord, en dat we allemaal dachten dat het een grap was. Nog zo dingen? I dunno.

Één reactie op “Elf”

  1. De eerste 2 dat weet ik niet zo goed, ik was nog te jong denk ik, om me echt de impact van zo’n gebeurtenis genoeg te beseffen, zodat ik ook het exacte moment zou onthouden. Van 11/09/2001 weet ik het nog wel: Ik kwam thuis van school, en ik zette de TV op. Ik zag beelden van een stuk van de New-Yorkse haven die in brand stond (hoe dat juist kwam weet ik niet goed), maar ik dacht dat het oude beelden waren of zo, dus ik zapte verder. Tot ik bij CNN en BBC weer dezelfde beelden zag, en ik zag staan: “Breaking News: America under Attack” of iets dergelijks. Direkt op’t net gaan kijken, en in IRC was het toen nog totale onzekerheid over wat er juist gaande was, en de grote nieuws-websites lagen al plat. De eigenlijke feiten zijn gebeurd terwijl ik nog op school zat, en sindsdien vind ik dat er in elk klaslokaal een TV zou moeten zijn die tijdens de les aanstaat 🙂

Reacties zijn gesloten.