Nog een geluk

…dat ik voor het moment een technisch probleem ondervind met mijn kredietkaart (eum, in de zin van ik heb geen geld meer dus ik kan ze niet meer gebruiken, in case you’re wondering :), want anders had ik mijn eerste aankoop over iTunes daarnet gedaan: Die Hits des Jahres, en Superhits 2 van het Palast Orchester (mit seinem Sänger Max Raabe).

Machtig! Groots! Prachtig!

In de traditie van Taco, van de New Vaudeville Band, van Krazy Spacy Macey, van Laibach, van Klaus Nomi en van (toch ergens) Herb Alpert & His Tijuana Brass, covers naar mijn hart! [al zou ik misschien beter van het omgekeerde spreken, want het Palast Orchester is stevig met twee voeten in de Cabarets van de jaren 20 tot 40 geplant]

En trouwens, ook Krokodile und andere Hausfreunde klinkt bijzonder wijs, en hun website is ook goed… en ze hebben ook een versie van Ich wollt’ ich wär ein Huhn
(ich hätt nicht viel zu tun / ich legte vormittags ein Ei und
nachmittags wär ich frei / mich lockte auf der Welt, kein Ruhm mehr und
kein Geld / und fände ich das große Los, dann fräße ich es bloß)! Verdorie, ik ben er helemaal verliefd op geworden.

‘t Zal zijn voor als mijn kredietkaart weer werkt.

(eum, vertaling: voor dan eens)

(als we echt geld over hebben)

(echt waar)

(Damn you iTunes!!!)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. iTunes is een vreselijke plaats. Je vindt er de meest vergeten dingen terug, en naarmate de catalogus wordt uitgebreid, zal het er alleen maar erger op worden. Nog een geluk dat ik niet content ben van de compressie (ik wil Apple Lossless in iTunes), en dat je de gevonden liedjes in een shopping basket kunt bewaren –die ik om de x dagen terug leeg maak zonder aankoop. Maar het is zo gemakkelijk en uitnodigend en het lijkt zo goedkoop.

  2. De kwaliteit van 128kbps AAC is inderdaad ondermaats en dat is het grootste minpunt aan die hele Music Store.

    Voor de lol heb ik onlangs de nieuwe single van Placebo gekocht in de iTMS en hetzelfde nummer gedownload (256kbs/MP3) met Limewire (een p2p-client). Zelfs op mijn doordeweekse Koss-koptelefoon hoor ik een verschil: stereo klinkt minder ‘stereo’, het geluid mist aan dynamiek, is niet zo ‘crisp’ etc. En dan maak ik me natuurlijk zorgen: wat moet dat zijn als ik ooit – wat je weet het nooit – een high-end audiosysteem in huis haal? 🙂 Dan kan ik al m’n netjes legaal gekochte muziek zo weggooien.

    M’n eigen muziek rip ik steeds in 192kbps AAC en daar ben ik heel tevreden over (lossless is een stap te ver, vind ik). Maar ik koop in ieder geval niks meer in die Music Store…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.