Vries

Mijn nonkel is naar Polen gegaan met een goedkope digitale fotomathilde, en dat ding is vervrozen.

Nachtmerrie!

Ik had er eigenlijk niet bij stilgestaan, maar alle websites en boekjes die ik kan raadplegen, zeggen me dat ik niet onder nul foto’s mag of kan nemen met mijn D70.

Help!

Als ik nu eens heel voorzichtig ben, en mijn toestel niet zeer snel van een warme en vochtige omgeving naar een koude omgeving en omgekeerd breng, en alles mooi proper in zijn gecapitonneerde fototas laat zitten, zou het dan echt een probleem zijn? Het is daar nu tussen -3 en -10 °C…

Dilemma!

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Niks zo exotisch als temperatuur onder nul.

  Gewoon het fotografeerequivalent van een Volvo of Saab kopen.Zelf heb ik een Saab, een pode cabriolet. Maar het instructieboekje staat wel vol indicaties over onder nul omstandigheden.

 2. Met mijn Canon g3 nog geen problemen gehad met koude, noch in Polen, noch in Lapland ( -35).
  In Lapland ging de batterij wel niet lang mee.

 3. ’t Probleem is volgens mij vooral de batterij: in je broekzak steken en in de camera doen wanneer je wilt fotograferen las ik ergens. Zorgen dat je vingers warm blijven is dus ook wel raadzaam volgens mij 🙂

  En temp-schokken zou ik ook proberen te voorkomen. Kan nooit goed zijn

 4. Zelf heb ik daar nooit last van gehad in IJsland met mijn A300’tje, dus waarom zou je daar last mee hebben met een D70? En ik bedoel… IJsland… zegt genoeg toch? Ik deed niets speciaal om mijn digicam warm te houden of zo. En vochtig… Ik heb onlangs mijn digicam in een zwembad meegenomen. Het leeft nog altijd. 😀

 5. ik heb met mijn D70 net niet op de top van de mont blanc gestaan. Ik weet niet meer hoe koud het was, maar het moet toch wel onder nul geweest zijn en de jongen heeft dat mooi overleefd. Natuurlijk, er was veel zon…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.