Hosting

Bon. Goed. Dju.

Ik loop tegen de beperkingen van een Windows-hostingoplossing aan. En dus ben ik op zoek naar een LAMP-oplossing. Gent.blogt is sinds kort gesponsord door Combell, dus geheel in de geest van Vlaanderen Boven dacht ik daar even mijn licht op te steken.

Maar. Edoch.

Ik heb nu domeinen en dergelijke gehosted staan bij Exabytes. Als ik even hun goedkoopste Linuxpakket vergelijk met het goedkoopste Combell, geeft dat dit:

  Exabytes Combell Start
Diskruimte 800 MB 50 MB
Bandbreedte 16 GB 5 GB
Mailboxen Onbeperkt 5
MySQL 8 onbeperkt
Shell/SSH ja nee
Prijs/maand € 4.96 € 9.98

Exabytes kost minder dan de helft, maar behalve het onbeperkt aantal MySQL-databases, volstaat het Combell Start-ding voor mij hoegenaamd niet. Het min of meer equivalent van de goedkoopste Exabytes-formule is het Combell Pro-ding:

  Exabytes Combell Pro
Diskruimte 800 MB 500 MB
Bandbreedte 16 GB 20 GB
Mailboxen Onbeperkt 100
MySQL 8 onbeperkt
Shell/SSH ja nee
Prijs/maand € 4.96 € 50.31

Maar dat is meer dan tien keer zo duur. Slik.

Iemand een beter voorstel? Of misschien toch maar beter bij Exabytes blijven? Zij hebben naast de naakte account overigens ook stapels gratis dingen erbij, genre modules en plugins en phpbb en watnog, en ik ben er al met al heel erg tevreden van…

Nu, pas op, in ruik voor een smaakvolle “hosted by”-knop onderaan elke pagina, ben ik ook helemaal bereid om gratis hosting in ontvangst te nemen hoor 🙂

Doe mee met de conversatie

10 reacties

  1. Er zijn er maar een paar serieuze wat mij betreft als je geen Java wil/moet hebben, en dat is pair.com en dreamhost.com (en textdrive.com als je een blogfriendly hoster wil, maar ’t is dan wel bij een startup). Pair is héél professioneel. En als je een eigen server wil kan je bij servermatrix.com terecht.

    Mijdt de lowcost hosters à la uwhost.net: rommel.

  2. Hostbasket. Ik ben er verliefd op. Ik vermoed dat ze ook pakken duurder zijn dan Exabytes, maar je betaalt niet voor niks. Combell: niet slecht maar wat kleine foute ervaringen mee gehad. Wil ik overmorgen anders wel boekje ove opendoen. Hostbasket: nog nooit mayor probleem. En ze worden elk jaar beter. Vind ik.

  3. Zit sinds 1995 bij Pair.com en heb ook een Dreamhost account. Pair.com is inderdaad zeer professioneel en betrouwbaar, ik draai daar alles wat ‘belangrijk’ is. Dreamhost goedkoop en veel toeters en bellen, maar om de haverklap problemen. Leuk speelgoed om erbij te hebben.

  4. Heb ns gekeken bij Exabytes, doen geen java hosting 🙁 En ik had net zo’n schoon open source blog tool gevonden in java, Pebble. Vereist wel JRE, en servlet support. Het kan, als je bij exabytes een dedicated server huurt, en daarop zelf dus alle benodigdheden installeert. Maar out of the box doen ze het dus niet. Splijtig, want zo’n dedicated is ineens wel 300 USD monthly met evenveel poen als setup fee.

  5. Het is mij niet om de hosting op zich, maar wel om de bandbreedte te doen bij Gent.blogt. Je wil niet weten wat een podcast kost die een paar duizend keer gedownload wordt. En ik ga er zeker mijn spaarvarken niet aan opofferen.

  6. Merci Steven 🙂 Die AOIndustries site blijkt momenteel een beetje under construction te zijn, maar bij Kattare denk ik wel iets te kunnen vinden naar mijn zin.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.