Persoonlijk, en policy

Het is eigenlijk wel fijn om zien: bij ons op het werk zitten we aan het prille begin van het weblogtijdperk. Er zijn er, voor zover ik zie en weet, twee met een weblog: ondergetekende en Professor Geradin (met Nicolas Petit, maar die werkt niet op het College).

We zijn aan het kijken naar eventueel een mogelijkheid om misschien mensen eventueel een weblog op het College zelf aan te bieden, en voor de zekerheid, als het ooit zover zou komen (of zelfs niet, maar als er nog mensen zouden een weblog opendoen), en om hoedanook allerlei mogelijke vragen en miserie te onderscheppen, dan maar een blogging policy opgesteld. In het kort:

 1. zorg voor een disclaimer genre the views expressed herein are my personal views and do not necessarily reflect those of the College of Europe
 2. overtreed geen wetten en let op confidentialiteit
 3. denk eraan dat iedereen uw weblog kan lezen
 4. in geval van twijfel: contacteer ons

Enfin, eigenlijk, de hele policy is samen te vatten als gasten, gebruikt uw gezond verstand.

En daarnaast, behalve weblogs, zou het geen goed idee zijn om iedereen die wilt van de proffen een vanity site het personeel een eigen website te geven? Met CV en publicaties en alles? Genre zoiets?

Voor professoren en dergelijke zou daar niet meer hoeven in te staan dan een CV en een publicatielijst, maar misschien ook wel een weblog en een contactmogelijkheid, en on-line publicaties en zo.

En voor andere mensen misschien wel persoonlijkere dingen? Of doen we dan eigenlijk niet het werk van een provider en is dat onze taak niet meer? I dunno.

In ieder geval is het type weblog zoals dat van Professor Geradin iets dat in mijn opinie mooi zou zijn als we het onder de aegis van het werk zouden kunnen doen. Niet in naam van, niet als publicatie van, maar wel om bijvoorbeeld aan te tonen dat er bij ons wel naast lesgegeven ook wel degelijk nagedacht wordt. En ook, natuurlijk, om de mens achter de cursus/functie te tonen. Uiteraard.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Zeer overzichtelijke websites, zou ik zeggen. Voor mij mag je er ook een maken. Beroep: student regentaat :p

 2. Vergeet trouwens niet dat ik ook op het College werk hé… Té veel talent in de familie, niets aan te doen 🙂

 3. Wat betreft persoonlijk-/werk-gerelateerd bloggen: syndicatie, en aggregatie via category-feeds hé. Mijn posts komen, afhankelijk van category, terecht op planetgent, planetapache, javablogs, de Daisy news page, en natuurlijk op mijn eigen homepage. Ik zie mezelf niet snel op twee plaatsen tegelijk bloggen (stijl gent.blogt), maar zit er niet mee in als relevante berichten in hun integraliteit ergens anders overgenomen worden.

 4. Let ook op de nuance: niet meer vanity-site, maar wel gewoon website.

  Ik bedoelde het niet denigrerend, maar zo kwam het wel over. Een beetje zoals “een statische site” niet noodzakelijk een saaie site is of een site met weinig informatie, maar dat gebruikt is in tegenstelling met “een dynamische site” (die zeker niet noodzakelijk interessant is of vaak veranderend).

  Maar bon.

  Twee plaatsen bloggen lijkt me dan wel weer een noodzakelijkheid. Al was het maar omdat men bijvoorbeeld op één plaats in zijn eigen moedertaal zou schrijven of voor één bepaald publiek, en op een andere plaats in tengels voor een ander publiek.

  Bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.