…et roulez!

Zo, we zijn vertrokken.

In bed gedraaid om één uur, wakker geworden om drie uur om pijnstillers bij te tanken, weer wakker om 7u30 om op de kinderen te passen.

Ik ben er vanaf vandaag twee weken alleen mee thuis.

Tussentijds rapport na anderhalf uur: het valt wel mee. Jan heeft maar een minuut of tien geweend als Sandra wegging, en voor de rest is hij—typisch—zo braaf als iets. Hij heeft al boekjes gelezen, en met auto’s gespeeld, en op dit moment is hij blokjes op de stoel aan het leggen en de stoel aan het verslepen, dan de blokjes er weer van aan het halen en de stoel verder duwen.

Het lastigste was, zoals voorzien, zijn pamper verversen. Niet dat hij enorm tegenspartelt of dat ik de handeling niet heb (‘t zou triestig zijn, bij het derde kind, en ‘t is iets dat je niet verleert, gelijk op de fiets rijden), maar wel dat het enorm pijn doet aan mijn rug. Maar goed, meer dan één of twee keer per dag kan zo’n kind toch geen nieuwe pamper moeten hebben toch? Hé?

Zelie heeft geslapen tot halfnegen, en dan heeft ze gegeten (en ondertussen een kunstwerk met elastieken gemaakt), en nu is ze boekjes aan het lezen en het huishouden aan het regelen.

En Louis is al een uur aan een stuk liedjes aan het zingen—nu is het

kay kay kay ik ging eens mijn kamerjas aandoen
hey hey hey ik ging eens gaan handdoekwassen
tey tey tey mijn tanden wassen dey dey dey
ik wil eten met de ooievaar yey yey yey

met twintig twintig twintig ooievaars
en ka ka ka ka kraaien
ei! vieze olifant!

Melodieus en al zelfs!

Ik denk dat de planning voor vandaag er als volgt uitziet:

  • tot de zon op de koer zit: spelen binnen
  • van zodra het een beetje opwarmt: spelen op de koer
  • 11u15: eten maken
  • 11u45: eten
  • na het eten: Jan in bed leggen
  • tot Jan wakker wordt: spelen op de koer, misschien ook op de computer (Zelie heeft zo’n enorm moeilijk rekenspel dat ze graag speelt)
  • van zodra Jan wakker is: naar de Gentse Feesten gaan

En nu eerst wat dingen voor het werk doen. Mijn Out of Office staat al op, maar ik heb nog wat dingen te regelen. En ik moet nog een demo klaarzetten en uitleggen aan Een Derde. Alla.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Die pijnstillers helpen je er regelmatig doorheen, maar nooit geen last van maagklachten? Alhoewel wat kan je er anders aan doen, als de pijn niet meer te houden is.

  2. jawel: Michel krijgt donderdag en vrijdag (en het weekend) al vrij want dan is mama ook twee dagen thuis 😀

  3. Wat het aantal pampers per dag betreft die zo’n kleine nodig heeft: Wij kopen altijd Pampers nummer 4, die zijn goed tot 15 kg en dat duurt toch een goeie week voor ze dat vol hebben 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.