Expertise

Wij hebben een huis, en dan een tuintje, en dan een achterhuis.

Dat achterhuis, iets van een meter of vijf op een meter of drie-en-een-half, is meer dan twee jaar geleden redelijk ingrijpend verbouwd.

Nu ja, eigenlijk: opnieuw gezet. Het dak is eraf gehaald, en daarbij is zo ongeveer het hele eerste verdiep ingestort, zodat dat heropgericht is. Dan is er een nieuw dak op gekomen, en is alles behandeld tegen vocht. De vloer is eruit gehaald, en daarbij zijn half-gedempte kelders tevoorschijn gekomen. Die zijn helemaal gedempt, we hebben er vloerverwarming in gestoken, en dan een nieuwe vloer gelegd. De muren aan de buitenkant zijn gerestaureerd en gekaleid, en de muren aan de binnenkant zijn afgekapt en weer glad gezet.

En daar zit het probleem: er is één muur die maar niet wil drogen. De eerste zes maand, of pakweg het eerste jaar, dachten we dat het was omdat de pleisterlaag nogal dik was, maar uiteindelijk kàn dat niet echt meer: het hele achterhuis wordt nu al al twee jaar onafgebroken verwarmd, met de deur open voor de ventilatie, en de muur blijft vochtig.

Dus: de verzekering aangesproken. En stuurt die nu dus een expert.

En ondertussen spreek ik nog eens met de aannemer: de living zou dringend moeten aangepakt worden (nieuwe vloer, schouw, trap), en de trap in het achterhuis zou ook eens moeten teruggeplaatst worden.

Tss. Verbouwingen meneer. Of beter: verbouwingen als een mens niet genoeg geld heeft om het allemaal in één keer te laten doen… tsss.

verbouwingenexperthuis

Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. uit nieuwsgierigheid, want wij gaan ook een achterhuis verbouwen: hoe heb je de verwarming door de tuin naar ginder gehaald? Over dat vocht: heb me door iemand laten wijsmaken dat je minstens 6 maanden moet wachten alvorens te pleisteren. Wij hebben dat niet gedaan en er zit ook vocht in een muur

 2. Er zijn van die dagen dat ik vol scheermesjes blijk te staan en dit is er één van: het is hoog tijd om van aannemer te veranderen! Eén die trappen zet die blijven staan en één die muren pleistert die uitdrogen.
  Liefst ook één die zijn vak zo serieus neemt dat hij niet teveel werk aanneemt en als het kan iemand die ook met zijn *werkvolk* Nederlands spreekt zoals hij het met zijn klanten doet. Mensen die iedereen *naar de mond* spreken zijn tout court niet te betrouwen. En ook nog: een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.
  En ook nog. Wat Alice Nahon zei: ‘tout comprendre, c’est tout pardonner’ is klinkklare onzin.
  Wel, dat heeft deugd gedaan!
  Mijn toetsenbord is zo verschoten van de lelijke woorden dat het prompt in qwerty is geschoten.
  Trek het u niet aan, ‘t ligt aan mij.
  Anders toch maar een jonge, ambitieuze aannemer zoeken die scherpe prijzen maakt.

 3. Er zouden misschien mensen zijn die zouden overwegen eens met een andere aannemer te werken dan diegene die toch min of meer aan de oorzaak ligt van zeer serieuze medische problemen.

  Of is het al een andere ?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.