Galactica

Ik ben naar het tweede seizoen van Battlestar Galactica aan het kijken.

‘t Is van het beste dat ik in lange tijd gezien heb. Echt serieus, zeer zeer goed.

Niet één personnage is bordkarton, in tegenstelling tot de versie van 25 jaar geleden, waar ze dat allemaal waren. Alcoholisme, politiek, paranoia, waanvoorstellingen, neuroses, psychoses, the whole shebang.

En ook: humor, menselijkheid, actie, spanning.

Ik meen het echt: uitstekend.

televisiegalactica

8 reacties op “Galactica”

 1. Hoe kan jij het tweede seizoen nu al zien? Ze hebben het eerste hier nog niet uitgezonden: paging Marcel Heymans… 😉

  Maar ik ben het wel eens: schitterende reeks. En (bewust) niet teveel technobabble. En de coolste space-battles, met wreed fakke camerastandpunten en -bewegingen.

  En ook het overspel, de verkrachtingen en de ontluikende romances niet vergeten! Zonder bordkarton nog wel!

 2. Ik heb een familielid die het op zijn tivo opgenomen heeft toen ze het uitzonden op Sci Fi Channel, en die zit nu in België, en ik mag over zijn schouder meekijken.

  Zo goed? 🙂

  Als ze van Heymans en zijn kornuiten langskomen, zal ik ze trouwens met veel plezier de hele muur van echt legaal honderd procent zelf gekochte tv-series-op-DVD tonen. En dat ze dan nog eens zagen als ze bijvoorbeeld op een oude backup Star Trek Enterprise seizoen 1 vinden, gedownload in illo tempore, *naast* de DVD-box.

 3. Ik weet niet hoever je mee bent met de serie, maar sinds enkele weken zijn ze begonnen met het tweede deel van het tweede seizoen op Sci-Fi Channel en die afleveringen zijn crimineel spannend.

  Het is zo spannend dat het mij extreem veel moeite kost om van die spoilerblogs te blijven.

Reacties zijn gesloten.