Bij de tijd

Ik ben een op mezelf gekeerde mens wat muziek betreft.

Volgens Last.fm is mijn top dertig van beluisterde artiesten (op de computer toch) dit:

Georges Brassens
Johnny Cash
Serge Gainsbourg
Steely Dan
Michelle Shocked
Elvis Costello
Tori Amos
Hooverphonic
Django Reinhardt
Raymond van het Groenewoud
Doe Maar
The Beatles
Garbage
Astor Piazzolla
Frank Zappa
Randy Newman
Nits
Louis Armstrong
Philip Glass
Elvis Presley
Django Reinhardt & Stephane Grappelli
Miles Davis
Cake
Vangelis
Flip Kowlier
Henri Salvador
Bob Dylan
Marc Almond
Brian Wilson
The Kleptones

Hm. Niets, denk ik, om beschaamd over te zijn: die Vangelis is enkel en alleen op rekening van de fantastische Blade Runner, Esper Edition (disc 1 en disc 2) te steken.

Maar ook: niets om trots op te zijn. Het enige Belgische recente dat er tussen zit is Hooverphonic en Flip Kowlier. Het enige recente dat er daarnaast in zit is Tori Amos (alhoewel). En voor de rest het enige Belgische Django Reinhardt.

Ik moet dringend eens een inhaalbeweging doen en recente dingen beluisteren, alsmede Belgische dingen, alsmede Belgische recente dingen.

Dringend eens op zoek gaan naar recente dingen, en Belgische dingen, en recente Belgische dingen dus. Absynthe Minded en Ozark Henry en zo. En die ardige gast met zijn halflang sluitk zwart haar en zijn hoog stemmetje, die ik wel goed vond en die uit Engeland kwam.

Werk aan de winkel.

muziek

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. kom dan ook live je licht eens opsteken in het Clubcircuit, Michel. Altijd verfrissende dingen te beleven. Belgisch en goed: Lalalover (soulful), Absynthe Minded, The Go Find, Styrofoam, Jerboa (Belgische DJ Shadow), Mylow (zie ook Pietel), A Brand (glamrock), Toman (postrock), … en zo kan ik nog wel even doorgaan. Check ook even aan de overkant van de taalgrens: Girls in Hawaii, Hollywood Porn Stars, Austin Lace, Flexa Lyndo

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.