Vijf!

Zonder commentaar. 🙂

Louis' vijfde verjaardag

Daarjuist is M. langsgekomen: hij en zijn madam verwacht een kindje in augustus.

Al wie nog geen kinderen heeft: van harte aangeraden.

Jazeker, een deel van de tijd halen ze het bloed van onder uw nagels, en er zijn zorgen, en er zijn lasten, en het is miserie soms, maar: het is het allemaal waard.

Kinderen heersen.

8 reacties op “Vijf!”

  1. @Huug: dat kindje is Emil, het zoontje van mijn zus. Hij was fantastisch enthousiast, zong het luidst en als je zijn gezichtje nu al zo schattig vond, dan moest je het gezien hebben toen we de “paastaart” (versierd met kuikentjes en suikeren eitjes) uithaalden: één en al extase 🙂

  2. Toen ik het interview met Martens in dennumo las, moest ik aan deze post denken. Hij citeert daar ergens één of andere Duitse journaliste die het had over het gezinsavontuur. Heel gelijkaardig allemaal. (dat citaat hé, niet Martens 😉 )

  3. Enfin bon, ik kan het niet laten, zal het even overtypen (p34)

    “Wie kinderen krijgt kan niet alles perfect doen. Kinderen zorgen voor chaos, slapeloze nachten en totale onvoorspelbaarheid. Kinderen creëren voor hun ouders grenzen, maar zij openen tegelijk horizonten. Zij beperken niet alleen, zij richten de blik op wat echt telt. Wellicht kunnen zij ons dat sprankeltje moed voor improvisatie leren, een levensnoodzakelijke fantasie, die opnieuw zin geeft aan een gezinsavontuur. Anders staan de kinderen binnenkort niet meer in het vrolijke middelpunt – en zitten wij in een reservaat om onze soort in stand te houden”

    Het slot niet te na genomen, schetst het sterk beide kanten van het verhaal.

Reacties zijn gesloten.