Zoeken

Ik doe de overgrote meerderheid van mijn Google-zoekopdrachten met de zoekdinges van Firefox (thuis) en AvantBrowser (op het werk).

Als ik zoekopdrachten rechtstreeks op google.com ingeef, ben ik meestal niet ingelogd op de gepersonaliseerde diensten.

Maar àls ik zoekopdrachten ingeef op google.com én ik ben ingelogd, dan worden mijn zoekopdrachten opgeslaag in de Search History (beta, of wat dacht u?).

Daar zijn er statistiekjes allerhande te zien. Zo kan ik te weten komen dat ik precies een jaar geleden zocht naar pseudoschorpioenen en Shadowhide Pendants. Of kom ik te weten hoeveel keer ik google.com gebruikte elke dag van de maand:

Searches

Of wat de verdeling per maand, per dag van de week en per uur van de dag is:

Activity

Ik haal op een jaar tijd 7475 zoekopdrachten via google.com. Dat is gemiddeld 20 per dag, dag in dag uit. En nog eens: de overgrote meerderheid van mijn zoekopdrachten verloopt niet via google.com maar wel via search bars.

Tja.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Toen ik het ontdekte wat voor mooie braindump van mezelf daar stond (ik had het ooit per ongeluk eens geactiveerd – of komt het automatisch met personalisatie?) heb ik het hele zootje maar gedeleet (hoewel ik vrees dat het niet écht gedeletet is…).
    Dat al mijn mail via Google passeert, tot daar nog aan toe, maar dat ook nog eens mijn zoekopdrachten worden bijgehouden… brrr…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.