Gemeente

Jaja, dames en heres, jaja.

De nummer acht op de lijst van Gentse sossen, de vice-voorzitter van Gentblogt, en de dame achter Loperken-Lena-Lienwag, heeft een nieuw politiek weblog: Lien Braeckevelt. Allen daarheen! In de RSS-lezer, en constructief commentaar geven! En volgen, op de voet, tot aan en voorbij de verkiezingen!

We gaan niet zeggen dat de campagne van start is gegaan, maar, euh, toch een beetje.

En geen moment te vroeg: ik kijk er ernstig naar uit om meer van de mens-achter-de-kandidaat te weten te komen. Ja, ik weet het, zo’n vaart zal het wel allemaal niet lopen, propaganda blijft propaganda, maar toch: een gunstige evolutie, weblogs in de politiek.

Op voorwaarde dat het échte weblogs zijn natuurlijk, compleet met commentaar en RSS-feed en zo. En dat het echte politieke weblogs zijn. Want eigenlijk, de mens achter de kandidaat interesseert me minder dan de politicus achter de mens. Allemaal goed en wel dat het sympathieke kerels dan wel meisjes zijn, met een al dan niet bloeiend uitgangsleven, met vrienden en kennissen, proper op hun persoon, lief voor kinderen en huisdieren, maarre: I want to know what makes them tick.

En een blik achter het magische gordijn, als dat even kan: achter de spin doctors. Maar daar houd ik mijn adem niet in, zó naief ben ik ook weer niet.

Um. Carry on.

4 reacties op “Gemeente”

  1. Het zal wel zijn. Lien heeft een wisselend team van spin doctors die samen brainstormen over…euhm…die samen pizza eten en wijn drinken..

Reacties zijn gesloten.