Macro

Helaas, helaas. De teleconvertor van Bruno past niet op mijn macro-lens. Nog goed dat ik het weet, want ik had er haast één gekocht.

Het ziet er naar uit dat ik een TC-201 nodig zou hebben als ik een teleconverter zou willen gebruiken. OF toch nog een voorzetlens erbij? I dunno, I dunno.

En anders: ik zou wel eens overwegen om een macro-ding voor mijn videocamera te kopen ook. Want in beweging hebben veel van die beesten ook wel iets aparts:

Dat was ons bad trouwens, dat stijf staat van waarschijnlijk veertig jaar nooit-geheremailleerd gebruik. Van zodra we geld hebben, komt er een nieuw. En nieuwe tegels. En een nieuwe vloer. En een nieuwe douche. En een nieuw toiler.

En dàn misschien eens een macro-filmcamera.

Alhoewel… foto’s blijven toch wel veel scherper:

Tegenaria parietina

Merk trouwens op hoe uitgeput dat het arme beestje was… helemaal geen protest als ik ze oppakte en buiten zette:

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. U gaat vreselijk teleurgesteld zijn van macro-opnames met een -excuseer- doordeweekse videocamera.

    De laatste macrobeelden die ik “wow” vond waren opgenomen met zo ongeveer de enige betaalbare camera met verwisselbare lenzen en daar nog eens een behoorlijk prijzige lens op. (Canon XL2, herinner me de lens niet meer). Bovendien was dat bij daglicht en in open lucht.

    Dat was een mens die tijd en geld teveel had en daardoor dus het hele jaar door beelden was gaan schieten in een bepaald natuurreservaat. En daar dan een schitterende film van gemaakt had.

    De vergelijking met je haarscherpe foto’s zal altijd pijnlijk blijven.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.