Mutatis mutandis

My feelings exactly. Ze zullen het mij dan ook, vermoed ik, niet al te kwalijk nemen dat ik er tussen virtuele soep en patatten een versie van gesmurft heb zeker?

Watvoorgentenaar

[klik voor teprinten-versie, 32 KB PDF]

[o en trouwens, op die site van Antwerpen: een pdf met een bitmap erin?? en een jpeg voor een typografisch beeld?? gnnn…]

Doe mee met de conversatie

16 reacties

 1. Kijk, een affiche die zegt dat Vlaams Blokkers dom zijn… Daar gaan veel Vlaams Belang stemmers door overtuigd raken om op een andere partij te stemmen!

  Da’s al even ironisch als rel schoppen omdat een religieuze leider je godsdienst gewelddadig noemde.

  Probeer eens met argumenten? Bijvoorbeeld met affiches in de stijl van ‘Als het VB aan de macht is, dan … ! Dus stem op … !’ Zou dat niet beter werken?

 2. @Michel: en dat maakt het wel overtuigend?

  Kijk, het probleem met de meeste anti-VB campagnes lijkt te zijn dat i.p.v. de VB-kiezer en zijn verzuchtingen/problemen serieus te nemen, men hem de grond in boort door hem belachelijk te maken, dom te noemen, boosaardig, mestkevers, facisten, idioten…

  Dit bevestigt enkel het idee dat bij deze mensen leeft dat de enige partij die hen nog serieus neemt het VB is. Waarom zou je nog stemmen voor iemand die zegt dat je dom of boosaardig bent, in plaats van iets te doen aan ‘die corruptie’, ‘die criminaliteit’, ‘die Walen’, ‘die belastingen’, ‘die vreemdelingen’ en tutti quanti?

 3. Ach Maarten, als de VB-ers per se zuur willen doen, dan hoeven wij hen daarin toch niet na te apen. Een mens mag toch al eens lachen.
  BTW: welk soort Gentenaar ik ben? Eén van de betere, want geboren in West-Vlaanderen *LOL*
  Ik verklaar me nader: als ik in Gent woon (en geïntegreerd ben, al spreek ik nog steeds de taal niet), dan is dat uit overtuiging, niet omdat ik toevallig in Gent geboren ben 😉
  Zeg nu zelf: wat zou Gent voorstellen zonder zijn West-Vlaamse immigranten? (Een spookstad!)

 4. De verzuchtingen van de Vlaams Blok-kiezer serieus nemen? Gij zijt ermee aan ‘t lachen of wat?

  Vlaams Blokkiezers hébben geen verzuchtingen. Behalve dat ze vies zijn van negers en turken, of kwaad op kinderen die lawaai maken, of dat ze gestruikeld zijn over een losliggende steen en de schuld op de sossen steken.

  In plaats van die mensen serieus te nemen, zouden we ze dringend een heel eind minder serieus moeten nemen.

  Whatever the fuck next? De verzuchtingen van pedofielen inzake kindertuinen en speelpleinen serieus nemen?

 5. @Michel: Neem ze dan minder serieus en vergelijk ze met pedofielen. Maar waarom zouden ze dan nog op een andere partij moeten stemmen? Of maakt dat voor jou niet zoveel uit en mag het VB groeien zoveel het wil zolang het maar niet aan de macht komt?

 6. ‘Hold it’ Maarten, drie thema’s die niets met elkaar te maken hebben in drie zinnen. Ik volg niet meer hoor. 1) Ja, waarom niet ? 2) Wie moet er op een andere partij stemmen? De pedo’s? 3) De premisse klopt niet: als ze blijven groeien komen ze aan de macht dus het maakt wel uit, de vraag stellen is ze beantwoorden. Maar waar is het verband met de derde vraagzin en de vorige twee?

 7. @Huug: Mijn stelling is dat als je de VB kiezers niet serieus neemt, ze niet geneigd zullen zijn voor een andere partij te kiezen. (Michel schijnt dat niet erg te vinden, en roept op om hen vooral minder serieus te nemen, en vergelijkt hen in het voorbijgaan nog met pedofielen).

  Als VB kiezers niet voor andere partijen stemmen, groeit het VB, zoals je correct opmerkt. En uiteindelijk komen ze dan aan de macht, wat dus inderdaad wel wat uitmaakt.

  Conclusie: Michel roept op tot een strategie die leidt tot het VB aan de macht. Tenzij hij zelf gelooft dat ridiculiseren en minachten de VB kiezers wel op andere stemgewoontes zal brengen, een mening die ik niet deel.

  Wat dan wel werkt? Beats me, daar spreek ik me niet over uit. Maar verrot schelden en/of negeren haalt geen moer uit volgens mij en is zelfs contraproductief.

  Of denk je dat het VB veel stemmen haalt bij de Turkse gemeenschap met hun uitspraken? Same thing…

 8. @Michel: Dat pinten pakken helpt zeg ik ook niet (alhoewel, wie weet werkt het in sommige gevallen juist wel…). Ik zeg alleen dat negeren/ridiculiseren niet alleen geen oplossing is, maar zelfs het tegengestelde effect bereikt.
  Of denk je nog steeds van niet?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.