Doe mee met de conversatie

25 reacties

 1. Pingback: Guy Willems
 2. Het heeft iets eighties en het doet me denken aan het logo van een oud BRT-programma (weet niet welk… ook met allemaal lettertjes die niet bij elkaar passen) 🙂

 3. Inderdaad, ugly as hell. Dit is beneden alle peil. Van een organisatie als Europa zou je toch betere kwaliteit (en selectiecriteria?) kunnen verwachten. Zit er trouwens een bepaalde symboliek achter het kleurgebruik?

 4. Helemaal mee eens. Vreselijk dat er nog zoveel schandalig slecht grafisch ontwerp uit de ambtenarenwereld naar buiten rolt (niet alleen Europa maakt zich hier schuldig aan). En de open-sourcehoek, en het bedrijfsleven, en… ahaaargh… (maag krimpt samen van afschuw). (Ik vind de faxtest trouwens niet zo relevant meer [hoe vaak wordt er nog gefaxt?] – algemene ontwerpkwaliteit wel.)

  Om mezelf te troosten ben ik nog even gaan zoeken naar het EU-vlag-voorstel door OMA (Rem Koolhaas), ook gebruikt voor het Oostenrijks EU-voorzitterschap begin dit jaar, dat echt wél goed is. Er zijn gelukkig tegenvoorbeelden. Goeie ontwerpen moeten trouwens echt niet alleen van de “grote namen” komen… er loopt genoeg talent rond, toch?

 5. Uit je kritiek begrijp ik het argument van de “faxtest” niet goed. Meestal wordt er toch een aparte zwart-wit versie gemaakt, speciaal voor dergelijke doeleinden (faxen, adrukken via monochrome laserprinters enz.)?

  Los van de rest van jouw kritiek, waarmee ik het eigenlijk wel eens ben, denk ik dat er van dit logo wel degelijk een bruikbare monochrome versie te maken valt. Beter zelfs dan van de nummer 2, waar grijswaarden essentieel zijn.

 6. Die faxtest, zoals ik zei, is een hoogst eigen persoonlijk iets. Ik ga ervan uit dat mensen die een logo willen gebruiken, negen kansen op tien niét naar de stijlgids gaan zoeken, maar gewoon het lage resolutie-logo van linksboven op de website halen en dat dan in een Word-document ploffen. En dat wordt dan meestal nog eens in zwart-wit geprint.

  Van nummer 1 is er inderdaad een monochrome versie te maken (al zullen die t in outline en die ® altijd problematisch blijven in kleine groottes), maar dat maakt er nog geen goed logo van. 🙂

 7. Is de Europese Unie dan nog steeds niet uitgefaxt?! Nog een goeie reden om dat anti-democratische circus te ontmantelen.

 8. Pingback: » Tögethé ™
 9. TBJ is dan ook een racistische verzamelingen van parvenu’s geworden (buiten LVB) De Ö komt van de Duitse taal, hé. (en wat dan nog als ze van Turkije komt)

 10. MV, kunt ge eventjes een woordje uitleggen geven hoet het komt dat hier soms berichtjes worden geplaatst die een soort quote zijn van anderen, zonder dat de naam van de quoter gekend is?

  Zijt gij dat?

  Is dat iemand anders?

  Ik heb hier ook al eens een quote van mijn website gezien onder mijn “naam”, die ik zelf niet had geplaatst.

  Ik vind dat helemaal niet sympathiek.

 11. “zoals trackbacks”

  Het is wel wat verwarrend om trackbacks en gewone commentaar in hetzelfde formaat te presenteren.

  Ook beantwoord je de vraag niet wij verantwoordelijk is voor die zogenaamde trackbacks. Ben jij dat? Ik zie hier toch nergens een trackback url geadverteerd.

 12. Da’s allemaal automatisch tegenwoordig hé meneer.

  Ze zijn te herkennen aan de […] ervoor en erna. Ik zou er inderdaad wellicht een afwijkende layout aan kunnen geven. ‘k Zal er eens hard en lang over nadenken, als ik ergens wat tijd vind. 😀

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.