Theorie!

Pakweg vorig jaar deze tijd kon men geen poot verzetten op het Vlaemsche interweb of men botste tegen Vlaams Blok-mandataris Tanguy Veys aan. Er waren dagen dat het zó erg was, dat het leek alsof hij alle dagen hele dagen niets anders deed dan weblogs lezen en commentaartjes achter laten.

U weet wel wat ik bedoel: opmerkingetjes die één voor één gelezen compleet onschuldig zijn. Kattebelletjes die, als je er een paar na elkaar ziet bij één bepaald artikel, hooguit plagend of jennerig overkomen.

Maar gedrag dat, in het algemeen genomen en globaal bekeken, ronduit griezelig kon zijn. Het volume alleen al, of de momenten wanneer het net iets minder grappig werd van toon, in het genre “ik weet waar gij woont, hint hint”. Sommige mensen waren dan zwaar geïntimideerd, anderen werden er irritant van,  of moedeloos of nijdig of zelfs kwaad.

In alle geval werd het doel meestal bereikt: er werd over hem gesproken, hij voelde zich als een echte trol een hele meneer, een heuse Bekende Vlaming Op Het Interweb.

En toen werd het plots heel erg stil. De server waar Tanguy’s website op stond, werd ergens in de zomer platgelegd door hackers, en het duurde een hele tijd vóór de site terug was. Tanguy zelf verdween van de virtuele aardbodem.

Conspiracy theory warning!

Het viel echt wel op: een hele 0110–heisa vrolijk op gang getrokken door Tanguy, en dan van de ene dag op de andere, hopla gedaan. Tanguy weg van het interweb. Het leek er verdacht veel op dat er ergens in de hiërarchie iemand gezegd had dat het tijd was om even af te nokken. Dat dergelijke pesterijen niet pasten in de poging-tot-ideale-schoonzoon-campagne van het Vlaams Blok voor de gemeenteraadsverkiezeingen.

Nu zitten we in de aanloop voor nieuwe verkiezingen. Heeft het Vlaams Blok besloten om toch maar weer de campagnes uit de oude doos weer op te diepen. En is Tanguy terug, her en der. Toeval? “I think not,” he said knowingly. 🙂

Ach, als het weer zo erg wordt, weten we alvast wat gedaan.

24 reacties op “Theorie!”

 1. Pingback: think*thanks
 2. Juist: ineens verwenen. Die arme Tanguy, volgens mijn theorie een duidelijk slachtoffer in een van de vele mysterieuse verdwijningen die in verband kunnen gebracht worden met de handel in blanke slavinnen. Ze hebben hem vrijgelaten toen ze merkten dat hij een snor en baard begon te krijgen.

 3. Ik wens het Vlaamse bloglandschap met mijn afwezigheid niet te verarmen. Trouwens, ik ben geen kandidaat voor de komende parlementsverkiezingen dus persoonlijk heb ik er geen voordeel aan. Maar na enkele maanden van rust heb ik er weer helemaal zin in ! Jullie ook, hoop ik….

 4. Volgens mij was zijn Page Ranking op Google op de zoektermen ‘vlaams belang’ en ‘racisme’ hoger dan die van Dewinter en kornuiten. Dat mocht natuurlijk niet van de dictator(s), en daarom werd hij vrolijk verzocht zich even in stilte bezig te houden.

 5. Pingback: trashtalk
 6. Artikel over Tanguy op de weblog, mmm, zou je bijna ‘uitlokking’ kunnen noemen, tenzij Michel uiteraard SM trekjes heeft 😉
  Anyway, heb ook al gezien dat de man terug is, maar zijn replieken her en der lijken veel gematigder dan vroeger en het zijn er (vooralsnog) veel minder…
  Om het in het schoon vlaams te zeggen: let’s keep it that way!

 7. Jeeuij! Tanguy is terug. Eindelijk weer wat hommeles in de blogosphere.

  Komaan Tanguy bekeer al deze linkiewinkies tot het rechtsche Vlaamsche ideeëngoed. We zijn er helemaal klaar voor.

 8. Ja Huug, ik dacht overlaatst ook nog aan Bernard. De rek is nog altijd uit mijn mailbox sinds de man er (met de beste bedoelingen; daar ben ik van overtuigd) zijn vele, wellicht interessante, maar door het volume alleen al onleesbare documenten in deponeerde. Vast een heel lieve en heel intelligente man, maar zijn enthousiasme was soms verpletterend.

 9. U zal begrepen hebben dat ik op de overigens vriendelijke uitnodiging om ( horesco referens voor diversen) opnieuw op te duiken als commentator op diverse blogs, niet inga.

  Met uitzondering van hetr F. Zappa toegewijde ( overigens Vlaamse ) http://www.killuglyradio.com

Reacties zijn gesloten.