Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. Ge zoekt het zelf met uwen D200 met die macrolens en die flitsers die aan uw lens hangen en al. Ne mens zou voor minder denken dat ge professioneel zijt. 🙂

  2. Neenee, ‘t was een omstandigheid van een vriend die zei van “ge zoudt dan eens moeten langskomen als het past en foto’s trekken”, en dat ik had gezegd “graag”, en dat plots vier-vijf mensen zeiden als ik daar dan was, “ah, gij zijt dus de fotograaf?”

    Ik kan wel foto’s nemen, maar ik ben geen fotograaf. Ik heb daar een zekere schroom voor: ik noem mezelf geen vakman als ik niet het gevoel heb daar goed genoeg voor te zijn.

    Ja, natuurlijk is iemand die foto’s neemt en een fototoestel heeft per definitie een fotograaf, maar ‘t is dàt niet dat ik bedoel: iemand die al eens een nestkastje in mekaar timmert is ook geen meubelmaker. Of nog nauwkeuriger: iemand wordt geen muzikant door een trompet te kopen, en geen schrijver door een tekstverwerker te kopen.

  3. Neen, maar wat onderscheidt u dan van een fotograaf? Een fotograaf is toch iemand die foto’s maakt? Je bent misschien geen professionele fotograaf, maar toch wel degelijk ne portrettentrekker!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.