Blog Day

Oh my, was ik helemaal vergeten dat het Blog Day was. En dat er moest gelinkt worden en zo.

Even in mijn feedreader roefelen, en in willekeurige volgorde vijf weblogs die ik zeer graag lees.

 • De commentsfeed op de citatenblog van Luc Van Braekel. Entertainment van de bovenste plank, starring Peter Van de Ven, VH, DOF, Joë, A.Rouet, Melodius, Eric Jans and a cast of dozens. Ik denk dat als die mannen elkaar in ‘t echt tegenkomen op café dat het de beste vrienden ter wereld zijn.
 • ASCII by Jason Scott. Jason is een gepasioneerde mens. Gepassioneerde mensen zijn wijs. En hij weet waarover hij spreekt. En hij spreekt veel, en ik vind het alle dagen weer interessant. En hij heeft het vaak over het verleden en het verleden is ook wijs. En ik ben het eigenlijk niet vaak oneens met hem, alhoewel dat hoegenaamd geen reden is voor mij om iets al dan niet interessant te vinden en/of te lezen.
  Oh, en hij was verantwoordelijk voor de machtig goede BBS Documentary en is nu Get Lamp aan het maken (die eerste is al een document voor de geschiedschrijvers, die tweede zal dat ook worden, mark my words).
 • Elyse Sewell’s LiveJournal. Deed mee  aan de eerste America’s next top model terwijl ze voor dokter studeerde (en werd derde). Choice quote: “Robbin, how fucking dare you show me that ‘foolish is the athiest’ bible verse this morning, and ask me ‘what do i think of it?’ What the fuck am I supposed to think of it? And you know what I think of you, foolish is the woman who believes that god damn tripe.” [zie verder]
  Maar behalve dat: nu is ze topmodel in Hong Kong, en schrijft ze een grappig, interessant, boeiend, en goed geschreven weblog. Uitstekend, zelfs. Allez, vind ik toch.
 • Neil Gaiman’s Journal: zonder verder commentaar. Fantastisch, en ongelooflijk dat hij nog een bloeiend weblog kan onderhouden terwijl hij duizend andere dingen doet. My hero.
 • BibliOdyssey: prachtige beelden. Zo van “ik zou ze eigenlijk allemaal moeten bewarenop mijn computer in een folder van ‘prachtige beelden’ prachtig”.

Bonussen:  Wulffmorgenthaler, mijn favoriete dagelijkse portie getekende grappen en grollen en XKCD, close second.

Nog bonussen, maar dan wel helemaal voor de hand liggend: BoingBoing voor uw dagelijkse portie links, zelfs al is het vaak hetzelfde. Make: Blog voor fantastische dingen te doen en te maken — veel te veel inhoud op veel te korte tijd, ik slaag er praktisch niet in om het te volgen. MetaFilter, ook al veel te veel om bij te houden, maar altijd de moeite waard — de discussie vaak nog meer dan de entries, trouwens.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Wat betreft het commentariaat op de citatenblog van lvb.net:
  laat mij zeggen dat ik persoonlijk gerust pinten wil gaan pakken met een Di Rupo of Milquet (hoewel die laatste eerder een glas witte wijn zal bestellen), maar ik weet het niet zo met dat hoopje triestige sanseveria’s dat daar op lvb.net het Frustraat van Vlaanderen zit uit te hangen.

  Niet dat het hier zoveel beter is trouwens, met dat stelletje schaapachtige ja-knikkers dat hier bijeengeharkt ligt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.