Fladder

Ik mag van mijn madam geen opgezette beesten in huis hebben.

Wij vinden dat niet zo fijn. Wij, dat zijn mezelf en de kinderen: ik ga ervan uit dat zij niet liever zouden hebben dan zo’n paar diorama’s met als jagers opgezette hazen — zo met een speelgoedgeweertje, een jagershoed een pijp, u weet wel.

Of zo’n eekhoorntje. Of een hertenkop, of een everzwijn.

Maar nee: zelfs een kanarie, die ik dan omgekeerd in een koortje zou ophangen en Zoltan zou noemen, zelfs dat mag niet.

Zwak.

Maar! Er is een loophole gevonden! Dode insecten zijn blijkbaar wel OK, of ‘t is toch te zeggen: ik heb geen klachten gehoord toen ex-schoolgenoot en ex-studiegenoot Emmanuel een hele doos vol opgespelde vlinders heeft binnengestoken:

Vlinder

Vlinder

Ik ben in het algemeen geen groot vlinderamateur: ze zijn te groot en ze bewegen teveel. Te moeilijk om degelijke foto’s van te maken.

Maar ‘t is natuurlijk wel een eind gemakkelijker als ze vastgespijkers zijn:

Vlinder

Vlinder

Dus: al wie van die kasten met dode kevers, libellen, vlinders of andere insecten heeft staan en niet weet wat ermee gedaan: ik ben afnemer. En als dat lukt, dan probeer ik te zien wat den baas zegt over beesten-op-formol. Beginnen met een lintworm of zo.

Ah, en daar ook nog eens naast: had ik trouwens al genoeg gezegd dat Emmanuel binnenkort F.A.C.T.S. 2007 organiseert? En dat daar dit jaar onder meer Robert! Englund! en ook wel Richard! Hatch! zullen zijn? En dat er early bird tickets zijn?

En dat u daar allemaal naartoe moet? Nee? Allez ju!

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. En Amy Allen (uit Star Wars) ! En Adam Hughes & Joe Jusko (mega-tekenaars !) en en en ! Allen daarheen, ik ga er al jaaaaaaaren naartoe ! 😉

 2. Djee, Michel, nu zie ik ook al een datumstempel verschijnen in de hoofding van je blog. En ik die al zoveel problemen heb op het werk…

  Bedankt, collega!

  Gr,
  GDB

 3. For the record (want ik was er bij) :

  Een formele klacht heb ik niet gehoord. Iets in de trend van “nog wat brol ?! alsof we er nog niet genoeg hebben” werd door een der aanwezig geuit, meen ik me te herinneren … 😉

 4. en dan maar geklaag van Natuurpunt dat er geen vlinders meer in de tuinen zitten; nogal wiedes, michel heeft ze allemaal en in een doosje zelfs.

  opgezette beesten mag van mijn madam ook nie maar een plastieken hertekop nog net wel. maar niet in de kinderkamer. de baby moet toch geen janet worden zeker ?
  (janet bedoelt als flauwerikske, niet in de negatieve zin voor de niet-hetero onder ons. geen problemen mee.)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.