Something in advertising, I believe

Bij het bedrijf van Pieter, dat iets met advertenties of zo doet, zoeken ze volk. Wist men mij via LinkedIn te vertellen.

 • interactive accounts (junior & senior) — geen idee wat dat is, ik vermoed een soort projectleiders?
 • web designer — ook eigenlijk geen idee, ik vermoed mensen die mockups knippen en in html/css zetten? of is het interactie-design en zo ook?
 • technical project manager — ah, ik dénk dat ik weet wat dat is: dat is de wrangler van de programmeurs en zo. Wérken, programmeur! Coderen, aap! Ge liegt, plantrekker, als ge mij zegt dat dat niet kàn met php! Zwijgen, freelancer!
 • webmaster (French) — opnieuw geen idee. Is dat de meneer/mevrouw die de teksten kniptenplakt in het CMS? Of is dat een eindredacteur? Of een planner? Of een mengeling van vanalles en nog wat?
 • copywriter (web copy & long copy) — ah, schrijvers. Helder.
 • consumer intelligence specialist — “web metrics expert I believe” schrijft Pieter erbij. Ik denk dat hij gelijk heeft, maar ik ben er niet zeker van.

Meer details in de zijbalk van deze pagina. Opent een nieuwe pagina in Flash, zonder browser chrome, alwaar nog eens moet geklikt worden in de zijbalk. En van waar geen copy-paste mogelijk is, noch permalinks.

Zie mij zwijgen in alle talen. 😀

…na lezen van de desbetreffende pagina’s: ik zat bijna juist bij bijna alles. Contacteer Pieter voor meer informatie, dan krijgt die mens wie weet wel een finder’s fee!

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Pingback: Pietel.be
 2. Om u bij te staan:

  Account: de sleutelpersoon tussen de klant en de interne keuken. Geweldig handig zo’n mensen. zo heb je er nooit teveel.

  Web designer: eigenlijk website designer. Iemand die ontwerpen maakt voor websites en dergelijke. Opknippen is geeneens nodig. Wat moeten de opknippers anders doen?

  project manager: nagel op de kop. Bij je aanwerving ontvang je een zweep in plaats van een computer. Een beetje zoals in de galleien: coderen trut!

  Webmaster: alles waar voor een developer te weinig code aan zit en voor een copy teveel.

  copywriter: inderdaad, een kopij schrijver. Niet dat iemand iets leest op het web. Toch willen we mooie kopij.

  Web metrics expert: zo een mens die van statistieken doet, door een database durft graven op zoek naar interessantheid en weleens nadenkt over de rol van google in de maatschappij.

  Dat de text niet copy+past is merkte een collega vandaag ook op. Terecht. Ken jij misschien een goed webbureau dat voor ons een site kan bouwen? Wij zijn steeds aan het werk om die van onze klanten op het web te zwieren.

  En nu weekend.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.