Het nieuwe nieuws

Ik vind het geslaagd. Op die ene frame na waar de titel gedeeltelijk en extreem ingezoomd over bijna het gehele beeld staat, bij elk stukje.

Voor de rest: in orde.

Zwaar op CNN geïnspireerd, lijkt het me zo op het eerste gezicht, maar goed, verwacht u aan een typografische bespreking door Yves Peters, denk ik zo.

Zou het niet eens tijd worden voor een Newsdesigner-maar-dan-voor-televisie, trouwens?

De website heb ik nog niet in detail bekeken: de concentratie ontbreekt me wat. Het viel me wel op dat de filmpjes autoplayen, wat ieeeek is, en dat een fimpje dat ik fullscreen zette, in de achtergrond ook nog door bleef spelen, en dus voor een echo zorgde. Doh.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. bah, nee.
  En zeker niet die saaie kleuren. Om de een of andere reden was de site deze ochtend zelfs getooid in gifgroene kleuren, met paars aan de zijkant.
  Om maar te zwijgen van de ankerhoofden, die zweven boven een in Paint-uitgesneden lijn.
  Ze hadden er beter een lekker 2.0-templatje over gegoten, zo eentje waar je BBC-gewijs zelfs nog je favoriete kleuren kan instellen. Of toch tenminste enkele leuke grafische achtergrondelementjes in de CSS gestoken.

 2. Je bent toch een van de weinigen die tevreden lijkt te zijn. Zeker over de site lijkt iedereen het eens dat het niét goed is.

  Ikzelf vind de nieuwsuitzendingen ook wel goed, maar de nieuwe site dus ook niet helemaal. Ook niet superslecht, maar zeker niet beter dan ‘vroeger’.

 3. Hum, tlijkt me ietwat te hoog gegrepen. De ideeën zijn goed tot de uitstekend, maar de uitwerking is niet echt pro uitgevoerd. De banner bovenaan is hell! Gebruikte fonts: leek me de Din Mittelschrift, die in Duitsland al heel wat furore maakte. Maar Yves weet daar ongetwijfeld meer over te vertellen…

 4. Misschien vind ik nog het ergste de manier waarop de journalisten als sterren worden gepresenteerd, met kop en al bovenaan in de pagina.

  IJdelheid is een van de grootste gevaren voor een journalist.

  Het ego vóór het nieuws. Bah.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.