Alladin was een kalf

Make a perfect wish!:

  • “I want to win the lottery” ain’t any good, for you could end up winning 5 € …
  • “I want to win the first price in the lottery” is better, but still not good enough. What if 700 others share that price? 
  • “I want to be the sole winner of the first price in the lottery”, now we’re getting somewhere, yet the Genie could have you win that price in 50 years time…
  • “I want to be the sole winner of next week’s first price in the Belgian lottery and live many years to enjoy my winnings”. Now we’re talking! A clear and detailed wish with not many loopholes anymore.

So here’s a challenge for you: make a perfect wish. One where there’s no obvious loophole and no way for a cheating Genie to grant you your wish in a disappointing way.

Ik ben een slechte mens, en ik zou doen zoals in het klassieke kortverhaal van een duivel die via een pentagram opgeroepen wordt, en dat de oproeper vijf minuten tijd heeft om eventueel een ander pentagram te tekenen waar die duivel opnieuw in zal verschijnen en dat die daarna allerlei slechte dingen zal doen met de oproeper, en dat die oproeper de duivel te snel af is door het tweede pentagram op de buik van de duivel te tekenen zodat die in een recursieve dinges gevangen zit.

Te weten: mijn wens is dat ik tot en met 29 december 2008 op elk gegeven ogenblik drie wensen kan doen, en dat die telkens uit zullen komen.

Daarmee verzeker ik niet dat die geest mij bij mijn eerste wens in slaap doet vallen tot en met 29 december 2008 om 23u59, natuurlijk, of dat diezelfde geest me plots met dementie slaat, maar toch. Het zorgt er wel voor dat ik alle tijd van de wereld heb om zoveel wensen als ik wil te doen, en ze zo zorgvuldig mogelijk te ombakenen.

Mijn eerste subwens zou bijvoorbeeld zijn: ik wens dat mijn naaste familie en vrienden gezond en gelukkig blijven tot en met 5 maart 2015. (en dan heb ik nog drie wensen over)

Een tweede wens zou zijn: herinner me er een dag voor de periode verstrijkt aan welke wensen er af gaan lopen. (en dan heb ik nog drie wensen over)

Et, zoals ze zeggen, cætera.

En u? (moest ik vragen van de mensen van de oorspronkelijke vraag)

8 reacties op “Alladin was een kalf”

  1. Is het niet eenvoudiger te wensen dat al je wensen voor de rest van je leven vervuld zullen worden? Als eerste wens kun je dan gelijk die geest naar het geestenrijk wensen zodat hij je geen stokken meer in de wielen kan steken.

    Anderzijds is dat waarschijnlijk een hels leven, als je naar niks meer kunt verlangen of erover dromen.

Reacties zijn gesloten.