Migreren naar Google Apps

Dat ging een heel eind gemakkelijker dan verwacht: een account aanmaken bij Google Apps, de MX records (die zeggen waar d emailserver[s] voor @zog.org staanà aanpassen bij de mensen waar zog.org gehosted staat, en de kous was eigenlijk al af.

Ik kan blijkbaar alle mails van de oude GMail-account overpompen via POP (dat zal wel denk ik een paar dagen duren, zoveel dat het er zijn op die ene account sinds 2004), en ik heb dan ook maar meteen mijn Telenet-account afgesloten—of beter, alles van op Telenet rechtstreeks door mijn nieuwe @zog.org-mailaccount laten ophalen.

Een paar mailinglijsten uitgeschreven met @gmail.com en weer ingeschreven met @zog.org, en voor de rest laat ik die @zog.org gewoon alle @gmail.com binnenzuigen. En er staat een catch-all op @zog.org.

En het is met labels die me tonen waar de mail vandaan komt (:Z is naar @zog, :T is naar @telenet of zelfs nog @pandora, :G is naar @gmail):

Gmailzog

‘t Ziet er zo op het eerste gezicht in orde uit. Ik ga dan nog eens moeten uitvissen hoe ik op een eenvoudige wijze mijn kalender en mijn Googletalk zo pijnloos mogelijk overgezet krijg.

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. ik heb al mijn email accounts gedefinieerd in Gmail zodat ze daarin worden gedownload en de nodige labels en filters gegeven…

  Wat doe jij dan nog met Google Apps extra ten opzichte van mijn opstelling? Want ik ben het niet aan het doorhebben 🙂

 2. Die catch-all: alles @zog.org komt in mijn mailbox terecht. En, toegegeven, ‘t is ook eens een manier om grote kuis in mijn mailaccounts te houden: vier verschillende plaatsen om mail te checken is een beetje teveel van het goede.

 3. Akkoord Michel… maar ik doe dat als volgt: een catch-all op a@a.com en dat adres check ik dan met Gmail door de gegevens ervan in te voeren. Als ik het goed heb, doen we dan toch hetzelfde op dat moment, maar ik gebruik de Google Apps er niet voor?

 4. en nu heb ik nog altijd geen antwoord op mijn vraag 🙁

  draait ge dan nog een fat-client op uw pc zelf of echt alles in gmail? ik laat van alles nog een kopie op de server en trek dat wekelijks nog is binnen via outlook… offline backup zeg maar…

 5. Michiel, ik denk dat net als ik veel mensen geïnteresseerd zijn in een woordje uitleg over de labels. Ik doe dat nl. ook maar ik krijg de labels als lelijke tekst en niet als die icoontjes bij jou. Kan je dit anders eens toelichten? Alvast bedankt.

 6. @Koen : Die “icoontjes” zijn, denk ik, een combinatie van de nieuwe verbeterde lay-out van GMail en typische Michel-benamingen voor de labels.
  Je maakt dus bv. een label met de naam “:G”, en je geeft het de juiste kleur.

 7. @Luc V: Dat klopt, maar ik krijg enkel tekst en kleur en niets in die leuke blokjes. Nu gebruik in labels als “Telenet” etc… Maar met enkel een letter in zo’n gekleurd blokje is dat natuurlijk ook lekker kort.

 8. @Koen : Als je je labels allemaal een mooi kleurtje geeft, en je gaat dan naar bv. “Alle Berichten”, staan die blokjes er bij jou dan ook niet ?
  (De naam van het label komt niet te voorschijn als je filtert op het label.)
  Ofwel begrijp ik het niet.

  (Sorry Michel, als het hier te veel een forum wordt. We kunnen anders ook over Tokio Hotel beginnen, natuurlijk.) ;-D

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.