Gunter Lamoot: softie

Binnen een paar maand doet Gunter Lamoot een nieuwe show.

Uw Beste Vriend was, euh, bij tijd en wijlen niet meteen de meest positieve ervaring te noemen. Zeer vaak zeer grappig, maar niet altijd om opgewekt buiten de zaal te komen.

En dat is raar, want ik heb al genoeg optredens van Gunter gezien waar ik wél met een goed gevoel naar buiten kwam. Zijn Snieklaas-cover op Comedy Zone een tijd geleden bijvoorbeeld was meesterlijk goed, en ik heb hem nog nooit anders dan aangenaam weten zijn op een podium als hij iets moest presenteren.

Gunter Lamoot op het podium, dat is voor veel mensen synoniem met gevaarlijk! en ook wel alles kan gebeuren! en ook wel als het goed is, is het zeer goed—maar als het slecht is… oei.

Ik was het meest onder de indruk van ook een Comedy Zone-moment, waar hij iets deed met een kwis (antwoorden op de vorige vraag, met iemand uit het publiek), en dat de dame uit het publiek het helemaal niet door had.

Gunter had de zaal in zijn hand—en hij had op dat moment die dame kunnen met de grond gelijk maken, en 98% van de zaal had in zijn broek gedaan van het lachen. Maar hij deed dat niet, en het was ontroerend en grappig en helemaal feelgood tegelijkertijd.

Laat dat nu precies zijn waar zijn nieuwe ding over gaat gaan. Softie gaat het heten, en al is niet helemáál duidelijk waar het over zal gaan, het is wél de bedoeling dat de mensen met een goed gevoel buiten komen.

Ik ben eerlijk gezegd helemaal nerveus, want ik kan me inbeelden dat het echt verschrikkelijk goed zou kunnen zijn.

Tijdens de Gentse Feesten waren er try-outs voor Softie in Vijf—een fijn programma georganiseerd door Ilse, met naast Gunter ook Wim Helsen, Henk Rijckaert, Begijn Le Bleu en Iwein Segers, en dat al wie er niet bij was, iets bijzonder goed gemist heeft—en waren er brainstorms voor Softie tijdens Bataclan.

Eén van de dingen die er wellicht zullen inzitten, is dit:


Mijnheer Roger from mvuijlst on Vimeo.

Gunter Lamoot zingt Gunter Lamoot van 25 jaar geleden. Echt, dus. Zichzelf toen hij dertien was. Ik heb hem een keer of zes, zeven gezien in het echt tijdens de Feesten. De laatste paar keren heb ik niet naar het podium gekeken maar naar het publiek: voor zover ik zag, zaten ze zonder één uitzondering met een glimlach te kijken.

Zo’n warme, ontroerde glimlach.

12 reacties op “Gunter Lamoot: softie”

 1. Dat is nu iets waar ik het niet mee eens ben.

  Ik krijg het vliegend van de ‘humor’ van mister Veronique. Er telekens over gaan is niet grappig, het is plaatsvervangende schaamte en dat is geen goed gevoel.

 2. Ik zat af en toe naast michel tijdens die voorstellingen, en ik ben het roerend eens met hem.
  Echt grappig, er niet over, en grn, een tikkeltje tragiek zelfs dat het geheel zeker ten goede komt.

 3. Ik weet niet goed wat gezegd, en ik ben er een beetje ongemakkelijk van, eerlijk gezegd.

  Alsof die mens u persoonlijk iets mis zou gedaan hebben, en alsof hij zijn “leven” zou moeten beteren of zo.

  Afijn. Ge gaat iets missen, dus. 🙂

 4. hey everybody….ik vind de gunther “altijd” super….kan iemand me zeggen wanneer “softie” in de zalen komt, is er al een programma?
  Ik wil er zeker bij zijn 🙂
  daaaaaaaag, prettige dag verder, xx

 5. Gisteren naar de volledige try-out show geweest van softie in Brugge.

  Zoals Michel al eerder zei , is de show een volledig nieuw concept en een ‘andere’ Gunter Lamoot.

  Aan de hand van een sober decor bestaande uit zijn mac en beamer keert Gunter Lamoot terug naar zijn kindertijd. Foto’s van de kleine Gunter met zijn ouders , zus en familie vormen de rode draad doorheen de show.

  De show is een combinatie van humor (duh) aangevuld met anekdotes, nostalgische herinneringen en relequien uit zijn kindertijd…

  Kortom , geen veronique of lachen met mongolen. De enige die Lamoot uitlacht is zichzelf en zijn familie. Ook een stuk minder vuilbekkerij , vandaar de titel ‘softie’.

  Ik heb vaak moeten lachen met zijn stommiteiten maar er mocht gerust wat meer ‘vuilbekkerij’ in zitten zoals vroeger. De try-out vond ik alvast geslaagd, met hier en daar wat knip en-plak werk zal Vlaanderen de show wel kunnen smaken.

  Lamoot blijft heerlijk om aan het werkt te zien :D.

 6. Ik twijfel niet aan mijn dochter, en ook niet aan mijn schoonzoon. Maar ik heb een 10 jarige kleinzoon die ZO GOED op Günter lijkt, dat ik telken aan Günter moet denken als ik hem zie.
  Nog veel succes

Reacties zijn gesloten.