Tot zover Obama

Probeer eens te begrijpen wat die vrouw antwoordt. Niéts. Echt gewoon niets. Gobbledygook, talking points, nonsens. Of er een moratorium moet komen op beslag op gehypothekeerd onroerend goed? Ze zou het niet weten, maar er komen wel allerlei woorden uit haar mond. Okay, gooit Couric het op een andere boeg: wat zijn de voor- en nadelen dan? Nog meer nonsens.

Akelig.

Sarah Palin is ridicuul incompetent, John McCain staat op implosie en zingt zijn ambtstermijn wellicht niet uit, maar dat maakt allemaal niet uit.

Zeggen dat Palin incompetent is, is elitair zijn, en tegen de gewone mens zijn. Palin is folk like us, een mens onder de mensen. En dat is dat. De verkiezingen zijn over. Obama heeft verloren.

Het kernwoord in de verkiezingscampagnes in de Verenigde Staten, de afgelopen jaren, is dit: I believe.

Opiniepolls zeggen dat X? Oh, goed en wel, zegt Palin, maar ik geloof Y. En daarmee doef.

Truthiness. U hebt misschien wel feiten, maar ik geloof iets anders. En ik geloof dat ik gelijk heb.

Akelig? Mja, toch wel.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Tiens, voor mij werkt het toch !

  En ja hoor, Palin is verrrrschrikkelijk. Het antwoord is constant paraplu antwoord, zich indekken, en ver genoeg praten om op een standaard ‘McCain’ antwoord over te schakelen.

  Inderdaad brrr.

 2. ’t Is vooral akelig dat ze met haar inhoudloze uitspraken blijkbaar toch miljoenen Amerikanen kan overtuigen.

  Rare jongens, die Amerikanen.

 3. Het tweede deel van het interview is net zo inhoudsloos als dit. Daarin begint ze een antwoord en ontdekt halverwege van haar cue card dat ze andere talking points moet gebruiken en gooit die er dan vervolgens plompverloren tussendoor.

  Je verstand slaat volslagen op nul.

  Daarom geeft ze denk ik ook nauwelijks interviews en vooral geen persconferenties.

 4. Ofwel is ze zo gehaaid dat ze haar extreme, ware opinies verbergt voor de nietszeggende talking points van de republikeinse campagne; of ze heeft écht niets te zeggen.

  In beide gevallen: red alert.

  For the record: McCain-Palin krijgen deze weken serieus tegenwind van de Amerikaanse pers. En bovenstaand interview is al zéér confronterend van aard voor de gemiddelde Amerikaanse journalist vandaag.

 5. Na dit interview was mijn eerste reactie: Vote Couric!

  De lucht die ze verkoopt is zo doorzichtig en inhoudsloos. Dat zien wij allemaal. Maar ziet de gemiddelde amerikaan het ook zo? In welke mate is die ondertussen zo geconditioneerd om te oordelen op basis van harde standpunten in plaats van nuances en feiten?

  Poor America!

 6. Over at Ear Farm:

  “As ridiculous as Palin’s line of reasoning may seem at first, upon closer examination I realized that I’m actually rather fond of this kind of thinking. After all, come to think of it – or, thinking of things in these terms, I’ve got a ton of amazing credentials based upon my previous musical and life experiences. Below is a list of ten things I’m qualified to do thanks to music and this particular brand of Palintological reasoning.”

  http://earfarm.com/features/daily-feature/monday/1395

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.