Koppen met spijkers

Rik Torfs:

De Vlaming vertrouwt meer op judogrepen dan op loftsocialisme om uit de zorgen te geraken. Anders gezegd: als de linkerzijde uit de huidige financiële chaos geen garen weet te spinnen, is het de hoogste tijd voor een plechtige begrafenis. Allerlei schrijvers, dichters en muzikanten kunnen dan in een fraaie schouwburg met een krop in de keel hulde brengen aan de schone sociale strijd van honderd jaar geleden, terwijl ze zichzelf blijven wijsmaken dat er niets veranderd is.

Mijn stelling is deze: het socialisme is zo dood als een pier. Tot bewijs van het tegendeel. Socialisten, richt u op uit uw dure fauteuils, verlaat uw lofts met zicht op de haven, trek uw veel te klein geworden parka’s weer aan, en lach niet langer.

Walter Pauli:

Wie het recente politieke debat volgt, kan niet anders dan vrezen dat voor een groot deel van de publieke opinie de sp.a irrelevant wordt. Wat de sp.a ook zegt, het verontrust de politieke tegenstanders niet meer, zorgt voor geen of weinig opwinding bij ‘de mensen’. Zelfs niet met een zo gesneden dossier als de beurscrisis. Als de sp.a al niet incontournable is, dag na dag, tv-uitzending na radiodebat, over hubris bij banken en bedreigd spaargeld van de kleine man, wanneer dan wel? Dreigt dan geen existentieel probleem?

Ik ben eens benieuwd wat er van Visie ‘08 komt, dit weekend.

Viwat ‘08? Ja, inderdaad, dat dacht ik ook, toen ik er welgeteld tien uur geleden voor het eerst van hoorde.

Ik ben, denk ik, redelijk wat op de hoogte van wat er min of meer in ruwe lijnen gebeurt op het internet. Ik ben behoorlijk in politiek geïnteresseerd. Ik ben ook niet de meest in de sp.a ongeïnteresseerde mens op het internet. En ik had er nog nooit van gehoord.

Ook dat wil iets zeggen.

Ik wil niet weten hoeveel de website gekost heeft. In geld, en vooral in moeite. Zouden ze daar weten hoeveel het kost om een mailtje te sturen naar mogelijk geïnteresseerde mensen?

8 reacties op “Koppen met spijkers”

  1. Ik heb begin september een mail van Caroline gekregen, geen idee hoe ze aan mijn mailadres geraakt is. Ik heb nog een herinnering gehad later. Maar ik heb maar een paragraaf gelezen, want wervend kon je die mail moeilijk noemen. Oordeel zelf
    “Beste,

    Ik wil u van harte uitnodigen op Visie ང op 18 oktober in de VUB.

    Dit congres wordt bijzonder, wellicht is het zelfs de eerste maal dat een congres in deze vorm plaatsvindt in ons land.

    Ik geef u drie redenen waarom. Eén, het wordt een platform voor alle progressieve en geëngageerde mensen in dit land die geven om onze samenleving en een mening hebben over hoe onze toekomst er moet uitzien. Twee, Visie ང biedt al die mensen de ruimte om in debat te gaan met elkaar, ideeën uit te wisselen, nieuwe inzichten op te doen en kennis of ervaring door te geven. Drie, we kunnen samen beslissen hoe we de fundamentele keuzes waar we als samenleving voor staan zullen aanpakken. We kunnen samen onze toekomst vorm geven.”
    En toen volgde nog iets over werkgroepen blablabla

  2. Het zouden inderdaad gouden tijden moeten zijn voor het werven van aanhangers voor het socialistische model en hier in ons kleine Vlaanderenland dus in casu de SpA. Slechts terloops wordt een keer schuchter aangehaald dat Marx deze evolutie al zolang geleden had voorspeld.

  3. Mamzel caroline zal het wel komen uitleggen op de zeverende dag zeker… daar moet ge uw kot niet voor uitkomen….

  4. Ik had er toch ook al van gehoord, als niet-sos.
    Dedecker is momenteel blijkbaar veel interessanter voor de media dan de linkerzijde, want vergis u niet, daar gebeurt een heel grote schifting van wat er doorgegeven wordt en wat niet.

    BTW: Zegt het Horizondebat u meer? (www.horizondebat.be)

Reacties zijn gesloten.