Een neger! President gewoon!

Ik vermoed dat ik niet de enige ben die zich stoort aan het bijna neo-kolonialistisch betuttelend toontje van de VRT in hun verslaggeving van de verkiezingen in de Verenigde S van A?

Alsof Barack Obama alleen maar zijn huidskleur is, of zo?

En dan twee zwarte medemensen in de studio uitnodigen — geen mens die me gaat vertellen dat de enige politologe die ze konden vinden toevallig van Afrikaanse afkomst was, en dat Eddy Battle daar plots de best geplaatste man was om commentaar te geven: zo akelig doorzichtig.

En dan dat paternalistisch “dat er een zwarte verkozen is betekent natuurlijk niet dat de VZ nu niet meer racistisch zijn hé?”

Euh, nieuwsflits: het zou me niet verbazen dat we in Vlaenderen door de band collectief racistischer zijn dan dan de gemiddelde Amerikaan.

En verdju die stomme vox pop weer! DOE DAT NIET, VRT!!

Alla. Rustig blijven, rustig blijven.

13 reacties op “Een neger! President gewoon!”

 1. Blij dat ik niet de enige ben die zich geërgerd heeft. Overigens erger ik mij al langer aan de interviewpraktijken van de VRT.

  Louis Tobback trouwens gezien een dag of 2 geleden? Heerlijk hoe die mens dan onverstoorbaar doorgaat en de journalisten terecht wijst als ze hem blijven onderbreken of proberen te betuttelen. Dat niet meer politici dat durven!

 2. Mij stoort het dat ze het altijd over ‘een zwarte’ president hebben.
  Obama heeft gemengde ouders, en is dus evenveel blank als zwart. En opgevoed door zijn blanke moeder en grootmoeder.
  Dus waarom dan toch altijd zeggen dat hij zwart is?

 3. Blij inderdaad dat ik niet de enige ben die me daaraan stoort, bedankt Michel, Liesbet, Matthias, Wim en hopelijk nog veel meer volk. Precies of Obama is verkozen omdat hij ‘zwart’ is en omdat Amerika wil tonen dat het niet racistisch is. Obama is verkozen omdat hij de beste was, punt. En dan inderdaad alsof alle ‘zwarten’ samen een ‘Obama’ volk zijn. Nee, hoor, er zijn veel meer verschillende soorten donkergekleurde medemensen dan er soorten bleekscheten zijn.

 4. Ik gruwel van de toon, de stijl en de onderwerpen op Radio 1 de laatste dagen, nog maar eens een rerun van de speech met een analyse door God, Jan en klein Pierke van de redenaarskwaliteiten, nog maar eens vox pop, nog maar een zwarte Burgerverenigingen … Get a room, guys & gals. Is er echt zo weinig te melden vanuit eigen land, de EU-regio of – ook een zwart topic – Congo/Rwanda? Hopelijk stoppen ze er snel mee, iedereen is al Obamoe voordat de beste man aan zijn job kan beginnen.

 5. Een mooi grap hierover kan je zien in een clip van the Daily Show met Barack Obama als gast waarin de Jon Steward i.
  .v.m. allerlei gedoe over het fameuse Bradley-effect hem voor de grap vraagt: “Do you think that coming form a white mother and a black father, going into the vote booth, you know, your white half will find it difficult to vote for you?” Obama antwoordt gevat “It’s a problem, I have been going through therapy for this”.

  En is Vlaanderen volgend jaar hiermee klaar voor een minister-president van Turkse afkomst?

 6. @Tom: Guys like us, we’re not some brainiacs on the nerd patrol. We’re not members of the factinista. We go straight from the gut.

  That’s where the truth lies, right down here in the gut. Do you know you have more nerve endings in your gut than you have in your head? You can look it up. Now, I know some of you are going to say, “I did look it up, and that’s not true.” That’s ’cause you looked it up in a book. Next time, look it up in your gut. I did. My gut tells me that’s how our nervous system works.

 7. Ha, de “No Fact Zone.” Schitterend!
  Deze was ook lachen: “Whoever parked 14 black bulletproof SUVs out front, could you please move them? They are blocking in 14 other black bulletproof SUVs, and they need to get out.”

Reacties zijn gesloten.