Beter

Het gaat beter, vandaag. Iets. Oef.

Een infuus minder

Anna heeft twee naalden minder in haar lichaam, ze krijgt geen adrenaline meer, en ze zijn de vasopressoren (de medicamenten om haar bloeddruk zo hoger te krijgen), aan het afbouwen.

Medicamenten

En haar nieren werken ongeveer zoals ze zouden moeten.

Er zit veel slijm in haar longen, en ze had een doorligwonde, maar ze ligt ondertussen op een nieuw bed met afzonderlijk oppombare cellen, dat zou moeten helpen.

Ze heeft ook nog veel vocht opgehoopt in haar lichaam, dat moet nog afgedreven geraken.

Maar bon, één voor één hopen ze de geneesmiddelen voor haar bloeddruk en zo af te kunnen bouwen, en dan ook de dingen die ze in slaap houden. En dan, misschien ergens na het weekend, zou ze misschien een beetje meer bij bewustzijn kunnen zijn, en kan er verder geëvalueerd worden.

Doe mee met de conversatie

45 reacties

 1. Beste Sandra en Michel ,

  vanuit de Midi enige woordjes van hoop….ik denk veel aan jullie en aan Anna. Moed houden, hier brandt de kaars ook.

  Kus
  Gene

 2. Ook hier een zucht van opluchting en voorzichtige blijdschap… Anna lijkt toch al een belangrijke strijd te hebben gewonnen. Dat het zo verder mag gaan, stilaan. We blijven veel denken en duimen. Lieve groeten.

 3. Toen ik daarnet mijn oudste dochter in haar bedje in zag liggen in-slaap-vallen, moest ik onwillekeurig aan Anna denken (ze zijn zo goed als even oud, geloof ik).

  Ik ben content om te horen dat het een beetje de goede weg op gaat.

 4. ik ken u niet, maar hoop vurig mee dat de nachtmerrie bijna over is. proficiat overigens met de sterke, ontroerende tekst over uw vader. s.

 5. Als aan de grond genageld, niet wetend hoe ik hier een woord van begrip en steun kan zetten en toch maar proberen jullie sterkte toe te wensen.

  Anna kom terug met je pienter snoetje en je vragende ogen, aub Anna voor alle oma’s van meisjes zoals jij.

 6. Dat klinkt goed! Elke dag een stapje in de goede richting! En hard blijven geloven dat het menselijk lichaam een wonderbaarlijk iets is. Sterker dan we soms willen aannemen.

  Komaan Anna!

 7. Goed zo Anna, volhouden hoor !
  Ik blijf duimen voor jou.
  En ik wens iedereen die zielsveel van je houdt héél veel sterkte.
  Zoen.

 8. Vanmorgen in de H&M, moest ik aan het vreselijk accident denken dat jullie Anna is overkomen en dat ongetwijfeld aan de basis ligt van alle ellende die nu aan de gang is. Gelukkig toch een lichtpuntje in de update van gisteren. Vandaag nog eentje? Wij hopen het vurig! Hou de moed er in en voor Anna: blijven vechten meisje! Sterkte.

 9. Iedere keer dat ik hier (of bij Sandra) iets lees over Anna voel ik tranen opwellen. En ik ken de Vuijlstekes alleen maar via het web. Erg hè.

  En dat zit ook al dagen door mijne kop te spoken. “Hoe zou het daar zijn?”

  Blij met het nieuws. Dat het rap voorbij is.
  Ik denk aan u.

 10. Ze is jong, ze komt er wel bovenop.

  En ook: hoe is dat gvd mogelijk dat mensen anno 2009 nog doorligwonden krijgen? En dan nog zo jonge kindjes? In hospitalen zou men toch moeten weten dat lange tijd stilliggen in dezelfde houding (ik had er al een de dag na de operatie, dus ‘lang’ is relatief) ALTIJD doorligwonden geeft! Die speciale matrassen zijn duur, maar de rekening die je betaalt voor gespecialiseerde verzorging is navenant, en je zou toch verwachten dat je in een hospitaal geen extra wonden meer krijgt?

  Zucht. Either way: blij te horen dat het beter gaat, hopelijk laat de verdere evolutie niet te lang op zich wachten.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.