Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Oh, ik leer bij!

  Ben ik een “bekwame IT-er”?
  Is VLC een abominatie?
  Zijn er andere en betere, niet-abominabele programma’s die ik kan gebruiken om gebruiksvriendelijk allerlei meer of min exotische videobestanden mee af te spelen op een oude laptop zonder admin-rechten?

 2. Ik verdenk mezelf ervan een bekwame IT’er te zijn en vind VLC geweldig. Het speelt alle bestanden af die op mijn HD staan. Meer moet dat toch niet zijn?

 3. Ah, een bekwame IT-er schrijft natuurlijk zijn eigen muziek en video-player op zijn eigen gecompileerd ***x-systeempje. 🙂

 4. VLC wérkt, ja, maar persoonlijk vind ik hun manier van verticale integratie van de pot gerukt. Windows heeft DirectX, OS X heeft QuickTime (het framework, niet de player), *NIX heeft tig multimedia frameworks; het heeft géén zin om daar nóg iets naast te verzinnen.

  Doe mij maar CCCP (onder Windows toch). Daar zit ook (o.a.) MPC HC meteen al bij.

  Mijn punt vervalt (waarschijnlijk) voor wie geen adminrechten heeft, gezien DirectShow filters system-wide geïnstalleerd worden. Maar dan vermoed ik dat VLC ook ergens van een admin rechten gekregen moet hebben voor hardwareversnelling; zoniet is dat een ferm lek in het OS.

 5. Mja. Zegt wat ge wilt, VLC heeft voor mij altijd al gewerkt. Al de rest zijn videofielen. Net zoals ge mensen hebt die hun albums graag in FLAC downloaden, bedoel, ik hoor het verschil met 320kbps MP3 niet, maar als zij dat graag willen, mij niet gelaten.

 6. Ik heb een hekel aan wereldvreemde programmeurs.
  Klant is koning, meneer Tim.

  VLC is een prachtig stukje software. Onderliggende werking? I Don’t care. Het werkt en het werkt goed.

 7. VLC gebruiken is als een tunnel graven i.p.v. het zebrapad te nemen om de straat over te steken. ‘t Heeft weinig met wereldvreemdheid te maken, eerder met perfectionisme en elegantie. Dat is het laatste wat ik erover zeg.

 8. Elegantie, perfectionisme?

  Ik wil een variatie van muziek en video’s kunnen afspelen zonder problemen, zonder daar langer dan 30 seconden aandacht aan te besteden op het vlak van installlatie en codec-miserie en zonder daarvoor te betalen.

  VLC levert dat, de rest is geektalk.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.