If it sounds country man, that’s what it is

Kristofferson in de koptelefoon op volume veel te hoog, deze morgen. Country-dag, vandaag.

Kris Kristofferson! Die keer dat hij live sex had met Rita Coolidge op televisie! Die keer dat hij het mooiste eerbetoon aan Johnny Cash en June Carter ooit maakte. Die keer dat hij de definitieve versie van Why Me Lord maakte! Die keer dat hij zijn eigen Me and Bobby McGee honderdduizend keer beter deed dan die sloerie Janis Joplin!

En misschien een streepje Willie Nelson! Die keer met Always on My Mind! Die keer dat hij mijn favoriete versie (en ik heb er driehonderd of zo) van Stardust deed!

En dan toch nog maar eens Highwaymen opleggen — Willie Nelson, Kristofferson, Waylon Jennings en Johnny Cash, what’s not to like? Serieus: als dit niet het beste nummer ooit is, mijn kop eraf.

Ah hell, gewoon playlists opleggen. Highwaymen, Kristofferson, Cash, Nelson.

En dan Gram Parsons, Emmylou Harris, Lee Hazlewood, Dolly Parton… aargh! te weinig uren in de dag!

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Op een kleine maand/dikke 3 weken na twee jaar geleden hebt ge mij op het bestaan van de Highwaymen gewezen. En uw raad toen indachtig heb ik mij de cd van de Highwaymen aangeschaft. En nadien ook de andere…
    ‘Here comes that rainbow again’ is naast Highwayman zelf mijn favoriet. Ook gemakkelijk zelf op gitaar na te tokkelen…

  2. Zin in andere country? Probeer eens Wilco. Beginnen met “Being there”, daarna “SkyBlueSky”, en daarna wilt ge al hun andere platen. Gegarandeerd.

  3. @Gerrit: Absoluut. Beste liveband, zo niet de beste band ter wereld op dit moment. Voor beginners is Summerteeth wellicht de meest toegankelijke plaat, zeker in combinatie met het schitterende zomerweer van de afgelopen weken.

    (In November komen ze trouwens in mijn hometown, Tilburg. Kaartverkoop begint morgen. Thought I’d let you know) 😉

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.