Hold it… hold it…

‘t Is eerste communie in de klas van Jan (ze doen het in het tweede leerjaar op onze school, wegens alsdat het eerste al druk genoeg is, vinden ze, om er nog eens een hele eerste communie in te wurmen).

Bij die eerste communie hoort er vanalles en nog wat: boekjes maken en liedjes leren en een bezinning en dingen.

Zoals Zelie en Louis voor hem, doet Jan aan alles mee, behalve de Eerste Communie zelf. Ik vind het bijzonder waardevol dat kinderen dat allemaal leert kennen, maar als het is om lid te worden van de Katholieke Kerk (of om het even welk ander gelijkaardig iets), dan vind ik dat ze dat best doen als ze zelf een volledig geïnformeerde beslissing kunnen maken.

Jan moest tegen morgen een foto van het gezin hebben, en ge ziet dat van hier: de laatste foto van het hele gezin samen dateert van denk ik drie of vier jaar geleden.

Vanavond dus maar, tussen twee pannenkoeken door, iedereen op straat neergepoot, fotomathilde op statief een paar huizen verder gezet en met de timer een foto gepakt:

Verplicht nummer voor communiedinges

We kunnen er weer een paar jaar tegen. Zie ons daar staan, alsof we het alle dagen doen. En alsof ik niet net bijna een scheur in mijn rug had van mij te haasten (zelfs rap lopen lukt niet zo goed meer, tegenwoordig), en alsof ik niet nét met een kwart van een seconde overschot op mijn plaats stond. En dat we de buren naar binnen hadden moeten jagen omdat ze mee op de foto stonden.

(Ja, volgende keer doe ik het dan eens met een betere achtergrond en een degelijke lens en belichting en alles. Jaja. Dán.)

12 reacties op “Hold it… hold it…”

  1. Michel, het is een prachtige foto.
    Ziet u daar staan, met 4 pronte stuks nageslacht en een zo mogelijk nog pronter madam.

  2. Heel goed gelukt. Mooi gekadreerd, en niemand had z’n ogen toe of iets van die strekking. Moet toch al lukken met z’n zessen op de foto. De achtergrond stoort niet vind ik, wetende dat dit bij jullie thuisomgeving hoort.

  3. Voor mij is er niks mis mee, maar je had het in je laatste zin zelf over nog eens opnieuw doen ‘met een betere achtergrond’. Zo leek het alsof je de achtergrond zelf niet helemaal je dat vond.

  4. Ik voelde het al aankomen, maar tegen beter weten in zette ik toch mijn vorige reactie. Gelukkig snel opgehelderd! 🙂

  5. Allé jong… Salman Rushdie leeft sinds de fatwah ondergedoken in Gent onder de naam Michel Vuijlsteke… Straf!

Reacties zijn gesloten.