Verbouwingen: the quickenening

Czech it out! Vandaag zijn de mensen van het werk aan het huis aan het werk geslagen!

Ik dacht dat ze aan het bureau vooraan zouden beginnen, maar dat moest bij nader inzien iets leger staan dan het nu staan, en dus zijn ze aan het achterhuis begonnen. Dat bij nader inzien ook leger moest staan dan het stond, maar alla.

Het achterhuis, daar gaat bij nader inzien het volgende in gebeuren, op het gelijkvloers:

  • Plafond nazien en afwerken
  • Trapgat groter maken en afwerken
  • Nieuwe trap steken

Euh ja, wat daar inderdaad niet meer in staat, is “een nieuwe bibliotheek zetten”. ‘t Is erg, ja. Waar het allemaal om begonnen was, een nieuwe bibliotheek, dat is uiteindelijk zo ongeveer het eerste dat gesneuveld is bij het budgetteren.

Een bibliotheek op maat gemaakt, en of dat nu in vol hout, laminaat, MDF of wat dan ook was: dat zou érrug duur zijn. Dus houden we het op “alles proper afwerken en dan naar den Ikea gaan om een reeks Billy’s te kopen”. Een schone Billy is ook niet lelijk, meneer.

Vandaag toen ik toekwam, was er al een stuk plafond uitgebroken, waar ze dat trapgat gaan doen. Ik dénk dat het ongeveer de lengte van het trapgat zal zin, zoals het nu uitgebroken is:

Achterhuis gelijkvloers

Op het eerste verdiep is alles wat er stond (matrassen, een tapijt, een paar kastjes) aan één kant gezet, en is de plankenvloer opgebroken. Die lag al een tijd, maar alleen maar voorlopig en niet-vast. Nu komt er isolatie en OSB op de kinderbalkjes, en dan worden die planken vastgezet en afgewerkt.

Het zag er wel spectaculair uit, vond ik:

Achterhuis boven

Wat we daar na veel vijven en zessen uiteindelijk gaan doen:

  • Vloer, dus
  • Een muurtje aan de zijkant van de trap, voor de veiligheid.
  • Euh, en afwerking.
  • En dat is het.

Geen douche, uiteindelijk. Helemaal geen grote natte zone of een halve badkamer, daar boven. Alleen een wasbak, maar die is er al dus daar moet niet veel meer aan gedaan worden.

En verder komt er een bureautafel en een kleerkast en twee ladekasten. En een bed. Dat is het zowat.

En morgen doen ze dus verder. Spannend!

3 reacties op “Verbouwingen: the quickenening”

  1. Billy’s zijn de max. Morgen gaan wij de eerste lading voor on bibliotheek en bureau halen. Starten met een 10 normale grote, 1 hoek en 1 halve …

Reacties zijn gesloten.