9 reacties op “Even geduld”

 1. Ik kreeg hier efkes schrik, vreesde dat mijn computer ik-weet-niet-wat aan’t doen was plotseling. ‘t Is net echt 😉

 2. *Copying*… ik zou nu toch verwachten dat je dapper een *move* van 2TB zou gestart hebben. Dat zou nog spannender zijn. =-)

 3. Leuk experimentje: doe een move van 1000 files van één volume (A) naar een ander (B). Harddisk via USB, SD-kaart, netwerkdrive, maakt niet uit wat.

  Zorg ervoor dat één van de twee volumes niet meer beschikbaar zijn bij file 950 of zo (kabel uittrekken, kaart uit slot halen, netwerk afzetten, whatever).

  Wat zou het resultaat kunnen zijn? 🙂

  Met Windows weet ik het zeker: files één tot 949 staan niet meer op A en wel op B. File 951 tot 1000 staan wel nog op A en niet op B. File 950? Misschien half op B, maar zeker wel nog op A.

  En op Mac? Ik weet het ook zeker, ‘t is altijd dat gemak: files 1 tot 1000 zijn verdwenen van A, en staan ook niet op B.

  MWOEHAHAHA.

 4. Wat er gebeurt? Er wordt niet nagekeken of de files “goed toegekomen” zijn aan de andere kant, da’s al.

  En alle files in de move worden als één blok beschouwd ook (probeer eens 1000 files te moven, en als hij aan file 500 zit, file 1 te verwijderen van de bron: no-can-do) — als file 950 in het voorbeeld hierboven niet goed aankomt, zegt hij aan de bestemmingskant “oei, de hele move is mislukt, best alles verwijderen!”. En aan de bronkant zegt hij “zo, de move is in gang gezet: als hij om welke reden dan ook stopt, dan ga ik ervan uit dat alles proper verhuisd is, en dat ik het aan deze kant kan verwijderen. doen!”

  Trouwens: de manier waarop mac-fanbois ermee omgaan, met die (en andere, godhemel don’t get me started) bugs in iets zo basic als verdorie Finder, is altijd grappig om zien.

  Op tomkarpik.com wordt (ondertussen al vijf jaar geleden) die move-bug uitvoerig omschreven, met als één van de voorbeelden “doe een move van een grote .avi-file naar een ander volume”. Reactie van de fanboi?

  The bug to me is that there is a move command at all between volumes. You can’t move stuff between volumes, only copy it.
  What is the advantage of the AVI movie over ISO MPEG-4 H.264/AAC?

  Een andere die ik ook bijzonder grappig vond:

  Have you never heard of http://bugreport.apple.com rather than showing your dirty laundry in public?

  (Voor de duidelijkheid: het zou me zwaar verbazen als dit probleem, dat al minstens vijf jaar aantoonbaar gedocumenteerd is maar wellicht al veel langer optreedt, nog geen vele duizenden keren als bug gerapporteerd is.

  Maar Apple doet er niets aan, misschien omdat het zo diep in die Finder zit, dat het praktisch onmogelijk is om er iets aan te doen.

Reacties zijn gesloten.