Een maand met een nieuwe Telenet-modem: kloterij

’t Is nu net iets meer dan een maand dat ik een nieuwe Telenet-modem gekregen heb

Fijn, dacht ik, het nieuwste van het nieuwste en gratis en alles: what’s not to like?

Wel: dat het niet werkt, bijvoorbeeld. Internet doet wat het moet doen, en dan plots gaat het heel traag en hapert het, en dan valt het uit. 

Niet voortdurend, niet altijd, niet reproduceerbaar, maar gegarandeerd een paar dagen per week is het internet bijna of helemaal niet bruikbaar. 

Ik ben vandaag wéér vergeten bellen naar support — al kan ik mij de conversatie levendig voorstellen, en zie ik helaas niet echt een scenario waar het in orde komt: een eindeloos straatje van “hebt g’uw bakske al eens herstart? zijn al de drivers actueel? en wanneer gebeurt het precies?”, gevolgd door “oei, gij hebt ook een intern netwerk opgezet? ja, zet dat dan af hé meneer”, gevolgd door ik die zeg dat ik het niet wil af zetten en dat het exact zelfde netwerk al vijf jaar perfect werkte tot die nieuwe modem, gevolgd door “ja meneer dan kunnen wij u niet helpen sorry”.

Kaka. 

update: allez jong, @telenet op de twitters reageert omzeggens meteen, zelfs zonder dat ik expliciet klaag. Waar gaan we dat schrijven?

Doe mee met de conversatie

20 reacties

 1. Er hangen wat te veel letters aan de link naar het oude artikel en dan krijg ik een 404 in een lay-out van 2005. Nostalgie zowaar. Volg ik dat hier al zo lang?

 2. Absoluut hetzelfde hier sinds de nieuwe modem er is. Ik was eerst zo naïef om te denken dat het aan het aangroeiende aantal toestellen in huis lag, maar ondertussen begreep ik dat het gewoon random is. Héél ambetant!

 3. Heb ook zo’n “gratis-want-we-willen-die-oude-modems-van-de-muur” upgrade gehad. Heb de installateur wel expliciet een data-only modem laten plaatsen. Buiten wat gezaag over “dat installeren we normaal niet bij particulieren” eigenlijk geen last mee gehad.

 4. Ik had dat tien jaar geleden met mijn smc ook, tot er een nieuwe firmware beschikbaar werd, en toen was het opgelost. Maar hoe dat zit met Telenet en firmware upgrades… That’s the question, innit?

 5. Ik heb ook uitdrukkelijk gevraagd om een modem te plaatsen die zelf géén routerfunctionaliteit heeft, en ook géén wifi. Het codewoord dat je moet gebruiken bij de support is dat je van thuis uit moet VPN’en naar ’t werk, en dat dat met hun Wifi-enabled router-model niet goed lukt. Ik heb nu een nieuwe modem die nog steeds een publiek IP adres krijgt, en daar hang ik dan mijn eigen netwerk achter. Werkt probleemloos.

 6. Ik heb zo’n standaardmodem met (uitgeschakelde) wi-fi en heel de santenboetiek. Mijn router hangt eraan en ik zit dus met dubbele NAT, maar in de praktijk heb ik daar geen last van, ook niet voor OpenVPN. Qua stabiliteit heb ik al bij al ook niet te klagen: om de x maanden reset ik hem eens, en dat is eigenlijk al veel, want het probleem ligt niet altijd bij de modem. Soit, beroepshalve weet ik dat netwerken een heel gedoe zijn. Zolang de Telenetmeneer maar langskomt om het in orde te krijgen wanneer nodig, heb ik er alle begrip voor dat het niet overal en altijd meteen werkt.

 7. We wisten al van de vorige keer dat er een nieuwe modem geïnstalleerd was, dat het er eentje moest zijn zonder wifi. En dus, bij de recentste ronde “uw modem moet vervangen worden”, wel 10 keer gezegd: een modem ZONDER WIFI. Dat is dan ook geschied, en alles marcheert. Met uitgebreid intern netwerk.

 8. Nu eens iets helemaal anders ook over Telenet. Ik word maar gestalked met een code om Whop te worden. Wat is dat nu weer voor iets? Mijn vent wil er in elk geval niks van weten.

 9. Heb ook enorme problemen gehad met een nieuwe modem en uiteindelijk is dat gelukkig opgelost geraakt na X aantal dagen gesukkel en heel veel telefoontjes naar de support. Nu moet ik wel zeggen dat die mensen altijd heel vriendelijk proberen te helpen, maar jongens ge moet wel eerst door de Telenet paraplu mentaliteit prikken voor je er eindelijk bent.

 10. Ik heb hier de laatste tijd ook niets als miserie mee en zeer slechte wifi , vroeger had ik comfort net en eigen router nooit problemen en internet tot bij de buren .
  Nu valt het constant uit heb hier zowel mac als pc samen een 7 tal computers en ze hebben het allemaal en pas op dan zijn ze nog allemaal verbonden met utp kabel en een gigabit switch niets helpt en als je ze belt die hollanders weten 100 keer minder dan ik ,Ik ken heel veel van routers switchen en netwerken .Maar het light aan hun box .als je vraagt voor een nieuwe dan ga je die moeten betalen is het andwoord.

 11. Zelfde miserie hier met de nieuwe telenet wifi modem, vroeger nooit problemen, nu al 4 dagen zonder telefoon, netwerk dat steeds uitvalt,…. dikke miserie grrrr

 12. Hier ook hetzelfde, verbinding valt op willekeurige tijdstippen uit.
  vandaag gebeld naar telenet en hun antwoord was dat er bij hun geen problemen
  waren.het rare is dat ik vroeger nooit problemen heb gehad.
  ben nu aan het uitkijken naar andere isp.telenet wil wel iemand sturen maar zal dan 89euro kosten.
  ik heb fiber 200 met whoppa .
  als je naar hun klantendienst belt hoor je gewoon dat ze niets van netwerken kennen

 13. Hier net hetzelfde. Ik heb sinds het installeren van de nieuwe gratis modem regelmatig problemen.
  Ik zit zelf in de IT en naar de helpdesk bellen bezorgt me dikke hoorns op mijn hoofd. Kennen er niets van en lopen een checklist af 🙁
  Ik heb vanalles in mijn netwerk draaien (Windows 7, MAC, Linux, tablets (IPad en Surface). Het verschijnsel zit op alle toestellen. Internet verbinding valt soms zonder reden voor een hele tijd weg, terwijl het op andere toestellen blijft draaien. Ik ga toch eens kijken voor proximus…

 14. nieuwe modem geplaatst vorige week dinsdag en sindsdien is snelheid whop van 96.16 gezakt naar 90.11 .Hoe is dat te verklaren ?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.